понеділок, 24 вересня 2012 00:45

За два роки ціни на ліки зросли вдвічі

Єдиний кандидат у народні депутати від Об'єднаної опозиції у 195-му виборчому окрузі Володимир Гресь отримав від працівників аптечних складів порівняльну таблицю оптових цін на ліки 2010-го та 2012-го. З неї видно, що популярні медичні препарати подорожчали мінімум удвічі.

— Зважаймо, що це — оптові ціни. Ми не беремося аналізувати роздрібні розцінки в аптеках, бо таке "покращення" ви змушені купувати самі й бачите все на власні очі. Обов'язком уряду і місцевої влади є контроль за ціноутворенням, а тим більше — за такою важливою галуззю, як ціни на ліки, — коментує Володимир Гресь. — Очевидно, це результат плідної співпраці влади з бізнесом, інакше не відбулося би такого стрімкого "покращення".

За словами Володимира Греся, опозиція закликає керівників держави реально оцінити ситуацію, що склалася на ринку ліків, а також вимагає негайно привести ціни на медикаменти до адекватної відповідності із заробітними платами та пенсіями громадян.

— Влада наживається на збільшенні податків, тарифів, цін, але збагачуватися ще й на здоров'ї простих людей — це верх цинізму, — вважає єдиний кандидат від Об'єднаної опозиції у 195-му виборчому окрузі.

Зараз ви читаєте новину «За два роки ціни на ліки зросли вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі