понеділок, 29 жовтня 2012 07:30

"Всі наші кандидати є безумовними лідерами на своїх округах"

Автор: фото: Юрій Стригун
  Кандидат у мажоритарному окрузі №194 Микола Булатецький (зліва направо), віце-спікер Микола Томенко, заступник керівника обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції Наталія Старікова, кандидат у 200-му окрузі Максим Поляков та у 198-му Сергій Рудик під час прес-конференції у Черкасах
Кандидат у мажоритарному окрузі №194 Микола Булатецький (зліва направо), віце-спікер Микола Томенко, заступник керівника обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції Наталія Старікова, кандидат у 200-му окрузі Максим Поляков та у 198-му Сергій Рудик під час прес-конференції у Черкасах

18 жовтня у штабі Об'єднаної опозиції в Черкасах відбулася прес-конференція. На ній мали бути кандидати від опозиції в усіх семи мажоритарних округах області та віце-спікер Микола Томенко.

— Хочу повідомити сумну новину, — каже Микола Томенко, 47 років. — Анатолія Бондаренка й Олександра Сінгаєвського сьогодні не буде. Вчора вночі невідомі кинули у двір до Бондаренка гранату. Наші кандидати саме під'їхали автомобілем. На щастя, ніхто не постраждав. Зараз опозиціонери допомагають міліції встановити винуватців. Як могло статися в ХХІ сторіччі, що лідерів опозиції намагаються підірвати гранатами? Мені цікаво, чи доповідав губернатор Тулуб про це президенту Януковичу? Скоро людей у Черкасах у кращих донецьких традиціях 1990-х будуть закатувати в асфальт.

Народний депутат упевнений, що кандидат по 199-му округу перебуває в найважчих умовах.

— Мало того, що йому в двір кидають гранати, так ще проти Бондаренка агітують два "псевдобютівці". Мене не раз у тамтешніх селах запитували, чому від "Батьківщини" йдуть три кандидати? Насправді в нас кандидат один. А інші — приховані агітатори влади. Тому 15 жовтня Юлія Тимошенко написала листа виборцям, де підтвердила, що єдиним кандидатом на 199-му окрузі є саме Анатолій Бондаренко, — додає Микола Володимирович.

Віце-спікера Верховної Ради обурює ситуація з підкупом виборців.

— Такого масштабного підкупу, як на Черкащині, немає в жодній із 16 областей, які я об'їхав напередодні виборів, — стверджує Микола Володимирович. — Міліція не те що не реагує на численні випадки роздавання грошей, а взагалі охороняє депутатів-"регіоналів", які цим займаються. Звісно, гроші дають скрізь, навіть у столиці, але там прикриваються десятниками й сотниками. А тут усе робиться відкрито.

Керівництву опозиції теж пропонували шалені гроші, щоб вони зняли своїх кандидатів на Черкащині.

— Хочу наголосити, що попри чутки жоден з опозиціонерів не зніметься з виборів. Знятися — означає догодити тим мільярдерам від Партії регіонів, які сплять і бачать себе безальтернативними кандидатами. Можу їх запевнити: цього не буде. Всі наші кандидати є безумовними лідерами на своїх округах і жоден з них ні за яких обставин не зніметься з перегонів.

Розповідає, що його обурила пропозиція партії УДАР зняти представників Об'єднаної опозиції на користь представників Кличка.

— Сфотографуватися біля Віталія Кличка мало, щоб вважатися справжнім опозиціонером. Я достеменно знаю, що деякі "ударівці" при слові "Тулуб" встають з-за столу в стійку "струнко". Можемо їм запропонувати пройти своєрідну школу опозиції, пережити те, що пережили наші активісти. А знімати свої кандидатури на користь маловідомих людей ми не будемо, — каже Микола Володимирович.

Слово просить кандидат по 194-му округу Микола Булатецький, 59 років.

— Кілька місяців тому я свято вірив в опозиційність Віталія Кличка. Вибачте мене за це. Сьогодні вони пропонують опозиції зняти з виборів Леоніда Даценка на користь Павла Філіпенка. Відповідально заявляю, що насправді Філіпенко — "тушка". Це колишній депутат від "Батьківщини". Він єдиний з усієї фракції, хто хотів, аби мене притягнули до відповідальності у сумнозвісній справі про поламані турнікети в міській раді. Ми позбулися його, і він відразу перебіг до "ударівців". Мій суперник від УДАРу в Черкасах Андрій Кондратенко не провів жодної зустрічі з виборцями. А за даними псевдорейтингів, його записують у фаворити, — говорить Микола Іванович.

За даними опозиції, в області готуються до другої хвилі роздачі грошей. Однак після численних зустрічей з людьми опозиціонери налаштовані оптимістично. Найбільше, за їхніми даними, беруть сільські голови.

— Якби люди почули суми, то швиденько попрощалися б із цими сільськими головами. Разом із тим ми зустрічали сотні людей, які відмовилися від грошей, бо хочуть чесної влади, — каже Микола Томенко.

Зараз ви читаєте новину «"Всі наші кандидати є безумовними лідерами на своїх округах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі