четвер, 13 травня 2010 20:24

Вигоріло все під капотом машини нардепа-"регіонала"

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Криміналісти з Черкас, уманські правоохоронці та еменесники досліджують місце підпалу автомобіля на вулиці Глібка. Нардеп Петро Цюрко (стоїть біля відкритих дверцят автівки) забирає документи зі свого ”мітцубісі”
Криміналісти з Черкас, уманські правоохоронці та еменесники досліджують місце підпалу автомобіля на вулиці Глібка. Нардеп Петро Цюрко (стоїть біля відкритих дверцят автівки) забирає документи зі свого ”мітцубісі”

Уманські міліціонери затримали чоловіка, який близько другої ночі 7 травня підпалив автомобіль "Мітцубісі L200". Він належить нардепу Петрові Цюрку, 44 роки.

35-річний палій мав раніше проблеми із законом. Правоохоронці кажуть, машину депутата він підпалив із хуліганських мотивів. Власник легковика заявив, що підпал — помста наркоторгівців:

— У нас у місті почали у багатьох місцях продавати наркотики. Куди не глянь — скрізь торгують. Я почав із цим боротися, і ось результат — підпал автомобіля.

Як саме боровся, не пояснює.

Депутат живе в Умані в одній із 5-поверхівок по вул. Глібка, що на території Національного університету садівництва.

— Мене розбудили сусіди. Сказали, мій автомобіль горить, — розповідає Цюрко. — Вони самі, коли побачили полум"я, почали гасити. Уже потім покликали мене. У дворі був гідрант, із якого ми брали воду. Це і врятувало машину. Але то, мабуть, було попередження. Наркоторгівлею в Умані займаються переважно цигани. Думаю, вони й найняли цього чоловіка, щоби він підпалив моє авто.

Спочатку підозрювали студентів. Розглядали версію і технічної несправності автомобіля.

— Машину для зручності я залишав біля під"їзду, — продовжує Петро Іванович. — Сусіди теж так роблять. Авто нікому не заважало. Якби заважало — сказали би прямо, але не підпалювали. Того вечора наш сусід посварився зі студентами, що приходять зі студмістечка до нас у двір на дитячий майданчик. Тому підозри впали на них.

Почали у багатьох місцях продавати наркотики. Куди не глянь — скрізь торгують

Петро Цюрко був депутатом п"ятого скликання від Партії регіонів. До Верховної Ради повернувся наприкінці квітня цьогоріч. До роботи в парламенті займався нерухомістю та виробництвом. У 1998–2000-х був генеральним директором товариства "Вітаміни". З 2000-го по 2006 рік — голова ради акціонерів Уманського заводу сільськогосподарського машинобудування. 2007-го ввійшов до сотні найбагатших кандидатів у народні депутати, за версією журналу "Фокус". Посів 93-тє місце.

"Мітцубісі L200" в автосалонах коштує $24–30 тис. Ремонт депутату обійдеться приблизно у 50% вартості машини, бо все, що було під капотом, вигоріло.



"Найбільше постраждав гараж"


1 травня у Звенигородці на березі Гнилого Тікича спалахнула база громадської природоохоронної організації "Звенигородський клуб рибалок". Найбільше постраждав гараж, де був катер і причіп для перевезення човнів.

Підпалити базу кілька разів погрожували браконьєри. Члени клубу рибалок знищили близько 600 їхніх сіток.

— Міліція у підпалі звинуватила члена нашого клубу 35-річного Романа Козуба, — заявляє голова організації Ігор Вакула, 49 років. — Хлопця взяли під варту, ніч протримали у буцегарні. Потім показали мені його признання. Але ніхто не вірить, що це він таке зробив. Ми впевнені: базу підпалили підіслані наркомани. Не виключено, що спочатку вкрали човен.

Майно природоохоронної організації належить Звенигородській міськраді.

8 травня через замикання проводки у дворі Катеринопільської санстанції спалахнули гаражі. Згоріли два службові УАЗи.

— Ми саме були на городі, який прилягає ззаду до санстанції, — розповідає місцевий Віктор Голуб, 50 років. — Звідти валив дим. Спочатку подумали, що на території щось палять. Але був вихідний. У такі дні там є черговий чи сторож. Запах поширювався якийсь аж слащавий. Потім стало горіти жахливо.

Після пожежі Катеринополем ширилися чутки, що санстанція вигоріла вщент. Головний санітарний лікар району Дмитро Богославцев розповідає, згорілі автівки хотіли списувати. На балансі санстанції є ще дві нові службові машини. Одна зберігалася у третьому гаражі. Під час пожежі не постраждала. "Дев"яткою" їздить головний лікар. Каже, до службового гаража ставить її рідко.

Лариса КОЖУШКО

Зараз ви читаєте новину «Вигоріло все під капотом машини нардепа-"регіонала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі