четвер, 16 жовтня 2008 15:53

Трирічний Артем Козій пішов із дому

Автор: фото: Лілія КУШНІРЕНКО
  Артем Козій їсть банан у палаті дитячого відділення Тальнівської лікарні. Каже, що до мами не хоче, бо вона його побила
Артем Козій їсть банан у палаті дитячого відділення Тальнівської лікарні. Каже, що до мами не хоче, бо вона його побила

Увечері 4 жовтня до Тальнівської лікарні привезли 3-річного Артема Козія із села Мошурів. Обличчя хлопчика було вкрите синцями.

Односельці побачили дитину за півкілометра від будинку, неподалік пекарні.

— Сутеніло, — згадує працівниця Лариса Пономаренко, 39 років. — Хлопчик йшов босий. Забрали його до себе. Урізали шмат короваю та подзвонили сільському голові. Та викликала "швидку".

Хлопчик сказав медикам, що пішов із дому, бо била мати.

Мати хлопчика 19-річна Тетяна родом із Катеринопільщини. Її батьків позбавили батьківських прав. Дівчина навчалася в  інтернаті. Згодом вступила до профтехучилища у селі Буки Маньківського району. Завагітніла. 2005 року народила Артема. Жінці порадили на час навчання оформити сина до черкаського будинку "Малятко".

Згодом Тетяна вийшла заміж за 20-річного Назара Хлипала. Торік подружжя придбало за 2 тис. грн будинок у Мошурові. Тетяна — у декретній відпустці, чоловік сторожує. Мають спільну доньку Євгенію. Їй 1,5 року.

— Стали клопотати, щоб забрати Артема в сім"ю. Назар хороший хлопець. Намагається заробити, — розповідає сільський голова 44-річна Наталя Пономаренко. — Ми неодноразово приходили до них. Завжди було чисто, ліжка заслані, натоплено та наварено. Артема оформили до дитячого садка.

Люди кілька разів помічали, що мати залишала сина одного. У сільраді Тетяні робили зауваження. Коли дізналася, що після її стусанів Артема забрали до лікарні, — утекла з дому.

— З"явилася через три дні, — продовжує Пономаренко. — Плаче. Говорить, ударила хлопця, бо не слухався. А малий не втримався, упав і вдарився головою об ліжко.

У селі кажуть, що Тетяна для батьківства молода. Двох дітей важко виховувати в такому віці.

У лікарні Артем потоваришував із дітьми. Розповідає медикам про себе. Знає, скільки йому років, рахує до 10. До матері повертатися не хоче.

— Сім"ю поставили на облік як неблагополучну, — зазначає виконувачка обов"язків начальника служби у справах дітей Тальнівської райдержадміністрації 37-річна Лариса Коваль. — Мати в лікарні не з"являлася. Скоріше за все, хлопчика влаштуємо до дитячого притулку в Умані.

За словами правоохоронців, жінка хоче відмовитися від прав на хлопчика. Говорить, Артем неслухняний. Вона не може з ним упоратися.

Зараз ви читаєте новину «Трирічний Артем Козій пішов із дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі