четвер, 27 березня 2008 17:55

Склад для продуктів зробили в туалеті біля школи

Автор: фото: Лілія КУШНІРЕНКО
  У центрі Умані в парку Калініна 14 березня о 7.18 з громадського туалету чоловік виносить коробки з продуктами. Товаром торгують у палатці поряд із міською школою-гімназією. Діти на перервах купують у ній чіпси і печиво
У центрі Умані в парку Калініна 14 березня о 7.18 з громадського туалету чоловік виносить коробки з продуктами. Товаром торгують у палатці поряд із міською школою-гімназією. Діти на перервах купують у ній чіпси і печиво

14 березня після сьомої ранку перехожі відзняли, як із уманського громадського туалету біля міської школи-гімназії виносили коробки з чіпсами, печивом, чаєм, горішками. Потім цей товар розклали на прилавку стихійної палатки.

— Там частина туалету відремонтована і працює за призначенням. Інша — закрита на замок. Поблизу неї сміття валяється. Cаме звідти виносили ці коробки, — каже 37-річна жінка в темній куртці, ім"я назвати відмовляється. — А тут же поряд школа. Діти на перервах купують у цій палатці і чіпси, і печиво. Інколи і пиріжками тут жінки торгують.

Палатка стоїть у центрі міста, за кілька метрів від школи, дитячого майданчика та МНС.

— Не знаю, де вони зберігають продукти, що продають, але я проти такої торгівлі поблизу школи. Діти тими пиріжками незрозумілої якості чи чіпсами тільки шлункам шкодять, — обурюється директор гімназії Михайло Яременко, 72 роки. — Раніше взагалі палатка стояла під стіною школи. Я звертався до дільничного, щоб її прибрали. Палатку перенесли через дорогу. Дітей ми просимо не харчуватися на вуличних торговельних точках. У нас є столова, там і перше можна взяти, і друге. Але діти є діти, їм чіпси та сухарики більше подобаються.

Громадський санвузол знаходиться у комунальній власності міста — у парку Калініна, поблизу дитячого майданчика. Із 2003 року його орендує місцевий підприємець.

— Санвузол в оренді. Кілька років тому там зробили капітальний ремонт. Контроль за тим, як виконуються умови оренди і як викориcтовують приміщення, здійснює відділ житлово-комунального господарства, — каже виконуюча обов"язки начальника відділу комунального майна 46-річна Ніна Матвієнко.

Орендарі користуються лише одним входом, другий на замку без ремонту.

— Другий вхід записаний у нас як складське приміщення для інвентарю, — каже заступник уманського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимир Віблий, 56 років. — Зараз воно на замку. Що там зберігають, нехай виясняє міліція.

Орендар здає це приміщення власникові торговельної точки 50-річній Галині Новак.

— Це приміщення було складом для інвентарю. Зйомку вели тільки знадвору, всередині ніхто не бачив. Воно сухе, чисте, має вентиляцію. Ніяких нечистот чи навіть запахів там немає. А товар я ставлю не на землю, а на спеціально зроблені з цегли підставки, тим паче він упакований у коробки. Ніякої загрози псування продуктів немає. Окрім того, вхід у санвузол із іншої сторони, а цей не використовувався, — зізнається Новак.

— Це торгівля в неустановлених місцях, — розповідає головний державний санітарний лікар Умані Лариса Качанова, 48 років. —  Це неприпустимо, щоб у такому приміщенні зберігалися продукти харчування. Без дозволу ми не маємо право перевірити, можемо лише попередити і за 10 днів прийти з перевіркою. Перевіряємо раз на рік. Це міліція має слідкувати за стихійною торгівлею.

Зараз ви читаєте новину «Склад для продуктів зробили в туалеті біля школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі