четвер, 10 березня 2011 18:29

Проїзд у маршрутках подорожчає до 2,5 гривні

Із 1 березня у Черкасах подорожчав проїзд у маршрутках. Замість 1,75 грн платити треба 2,25. Кажуть, із 1 червня вартість зросте до 2,5 грн.

— Народ перекинувся на тролейбуси, — говорить черкасець 38-річний Геннадій Савченко. — Я рідко ними їжджу. А це якось сів на зупинці "Пушкіна" у перший тролейбус, то думав, що роздавлять. На наступній зупинці вибрався, не було сил терпіти тисняву. Дочекався автобуса і поїхав.

Тролейбусники кажуть, що наплив пасажирів буває щоразу після подорожчання проїзду у маршрутках.

— Це доки люди звикнуть до нових цін. За два тижні все повернеться на свої місця. Хто користувався маршрутками, ті й будуть. Хто їздив тролейбусами, залишаться з нами, — розповідає кондуктор Ірина Патлань.

Парк черкаських тролейбусів — зношений. Востаннє нові машини купували 2008 року.

— Я тролейбусами їздити відвик, — каже 26-річний Сергій Голодюк. — Старі, побиті, холодні та й довго їдуть. Можуть поламатися у будь-який момент. Краще переплачу та поїду нормально.

45-річний Олексій Леонов, заступник міського голови, говорить, що надалі місто купуватиме нові тролейбуси в лізинг. "Живих" грошей на їх покупку бракує.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у маршрутках подорожчає до 2,5 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі