понеділок, 31 грудня 2012 05:00

Опіки від блискавки зникли

39-річна Тетяна Аркалюк із Червоної Слободи Черкаського району 25 січня 2012 року народила хлопчика вагою 5970 г. Малюка назвали Віталієм, на честь боксера Віталія Кличка. Це п'ята дитина Тетяни й Андрія Аркалюків.

— 25 грудня йому було 11 місяців. Уже не лише ходить, а й бігає. Шустрий такий. Важить 10,5 кілограма, не перевищує норму. Йому не можна було набирати багато, бо мав би сильне навантаження на серце, того не перегодовувала його. Усі діти народжувалися з чималою вагою. А Віталік рекордсмен. Новий рік святкуватимемо в сімейному кругу, бо через таку холоднечу куди ж ми з малими поїдемо, — розказує Тетяна Аркалюк.

Вагу понад 5 кг вважають нормою для 3-місячної дитини, говорять медики. Зазвичай здорові та народжені у строк немовлята важать від 3 до 3,5 кг. Поява таких дітей-богатирів — рідкість: один випадок на 1,5 тис.

30-річна Інна Зінов'єва та Роман Кривда, 33 роки, з міста Умань вижили після удару блискавки.

21 липня під час грози вони сховалися під деревом у парку "Софіївка". Блискавка влучила у стовбур, до якого спиною притулилася Інна. Романа, якого вона тримала за плече, відкинуло на 10 м. Він отямився і 3 хв. робив Інні непрямий масаж серця та штучне дихання. Кілька днів пара провела в лікарні. У них були опіки по всьому тілу. У Романа вони швидко зійшли, в Інни лишилися червоні смуги у вигляді блискавок.

— Уночі кошмари сняться. Іноді дошкуляє ліва частина тіла, куди був удар, — розповідає Роман.

Лікарі констатують, що випадок із Романом винятковий. Опіки від блискавки, які як правило залишаються на все життя, зникли. Повністю одужати потерпілі зможуть щонайменше за півроку.

Кандидати в народні депутати від Об'єднаної опозиції 59-річний Микола Булатецький і Леонід Даценко, 49 років, 28 жовтня перемогли по мажоритарних округах на виборах до Верховної Ради. Проте так і не стали депутатами.

Микола Булатецький випередив свою опонентку Валентину Жуковську на 12 тис. голосів. Але з ОВК №194 зник адміністратор, що вводив дані в систему "Вибори". У приміщенні вимикали світло, а голову комісії Ольгу Козько з печаткою та ключами від сейфа забрала "швидка". Зрештою протоколи про результати виборів затвердили, але їх не прийняла ЦВК. Леонід Даценко на 197-му окрузі випередив Богдана Губського на 4600 голосів. Проте через фальсифікацію даних — ЦВК призначила перевибори.

Після намагань довести свою перемогу в різних інстанціях Леонід Даценко і Микола Булатецький звернулися до Європейського суду зі скаргою на бездіяльність Центральної виборчої комісії. Наступного року хочуть виграти справу. Новий рік святкуватимуть у родинному колі.

Зараз ви читаєте новину «Опіки від блискавки зникли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі