понеділок, 21 травня 2012 07:45

На телят даватимуть дотацію

"Чули що буде перепис худоби, візьмуть на облік усіх корів і телят. А за результатами цього перепису будуть давати дотації з державного бюджету на худобу. На кожну голову певна сума. Чи правда це і коли будуть виплати?"

Запитує Ольга Поліщук, 59 років, із селища Верхнячка Христинівського району

Відповідає Анатолій Чернецький, 54 роки, з обласного управління агропромислового розвитку.

— Перепис будемо проводити пізніше. Зараз Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин проводить ідентифікацію телят віком до 11 місяців. Усі власники такої худоби мають отримати дотацію — грошову допомогу на утримання. Таку постанову прийняв Кабінет Міністрів. На телят вiком вiд 3 до 5 мiсяцiв даватимуть 250 гривень за голову, вiд 6 до 8 мiсяцiв — 500 гривень i вiд 9 до 11 мiсяцiв — 750 гривень. Щоб отримати кошти, селянам достатньо подати копiю паспорта, iдентифiкацiйного коду, номер рахунку в банку, а також копiю паспорта тварини та ветеринарної картки до паспорта. Якщо тварин 10 і більше — ще й витяг з Єдиного державного реєстру тварин. Документи можна подавати навіть на одне теля, немає значення, якої воно статі. Реєстри формують сільські, селищні чи міські ради на основі поданих документів.

Виплати мають розпочати із 1 червня.

Зараз ви читаєте новину «На телят даватимуть дотацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі