пʼятниця, 02 березня 2012 00:00

"На ринку на мене шнурки і галстук підходять"

Автор: фото: Олена МАРЧЕНКО
  Уманець Андрій Павленко має понад два метри зросту та важить більше 100 кілограмів. Щоб сісти за кермо, відсуває водійське сидіння впритул до заднього
Уманець Андрій Павленко має понад два метри зросту та важить більше 100 кілограмів. Щоб сісти за кермо, відсуває водійське сидіння впритул до заднього

Уманець 35-річний Андрій Павленко має 2 м зросту та важить понад 100 кг. Носить 62-й розмір одягу. Ідемо з ним у неділю на базар і по магазинах шукати нові джинси.

— Працюю в державній установі, маю одягатися солідно. Та й вік уже не хлоп'ячий — будь-що не одягнеш, — каже Андрій.

Починаємо з місцевого Колгоспного ринку. У першому кіоску чоловічого одягу питаємо 62-й розмір.

— Боже, мужчина, ви в мене сьогодні перший, а предложити нема чого. Ми такого не возим. Товар не ходовий. Як привеземо, то можуть із рік лежати, доки такий легінь як ви не прийде. А давайте я вам запонки предложу? Візьміть, за півціни оддам, — каже продавщиця у куфайці, хекаючи на руки.

Ідемо далі. У більшості наметів із чоловічим одягом потрібного розміру немає.

— Великих речей майже не привозимо. Бо спросу на них немає. Зараз зима — одєжду беруть неохотно. А як беруть, то в основному дітям, чаще всього студентам, — розказує Олена, 46 років, власниця двох боксів чоловічого одягу в павільйонах.

Прямуємо до виходу біля церкви.

— Тут один мій хороший знайомий із чоловічим одягом стоїть, — говорить Андрій Павленко. — За товаром їздить раз на місяць. Можна в принципі замовити. Але привезе одну пару тільки наступного місяця. Незручно. Підійде, а от колір чи модель може не сподобатися. Пару раз так доводилося купувати, бо іншого виходу не було. На ринку на мене шнурки і галстук підходять.

— Миколайович, на тебе рубашка є шикарна, — продавець Ростислав із картатої торби виймає запаковану червону сорочку.

— То штани треба, а не сорочку, — відповідає.

— Бери, кажу. Бо на весну, як треба буде, то вже не буде.

Андрій Павленко в сусідньому павільйоні приміряє на себе бавовняну сорочку. Верхній ґудзик не застібає, бо тисне. Платить 160 грн. Такі ж менших розмірів коштують 100 грн. Запаковує річ і виходить:

— Не люблю роздивлятися. Підійшов, спитав чи є мій розмір. Як нема — побіг дальше. А ляси точити, мовляв, а ми привеземо, а післязавтра може буде, — не люблю.

Сідаємо з Андрієм Павленком у його автомобіль. Переднє сидіння відсунуте впритул до заднього — аби водій помістився за кермом. Їдемо в центр, у торговельний центр "Панорама".

— Для жінок у місті вже відкрили пару магазинів великого одягу. Попит на такі товари є. Бо повних і великих жінок вистачає. Хоч раз на рік, а хочеться собі обновку купити. А чоловікам, як ото не треба.

У фірмовому магазині спортивного одягу на Андрія Павленка знаходять два спортивних костюми. Джинсів немає.

— У нас відомий бренд. Лінійка моделей передбачена і для здорових людей, і для малих. Можемо взяти кілька варіантів і того, й того. Але в основному беремо речі середнього розміру. На них є попит, — каже білява продавщиця з пірсингом у носі.

У сусідньому бутику джинсових речей штани пропонують замовити.

— Правда, не знаю, когда привезут. Придется ждать. И цена будет вдвое больше от стандартной, — каже продавець. Джинси в магазині коштують 600 грн.

Велика статура Андрію Павленку не заважає:

— Десь буває, що незручно. А десь навпаки перевага. От сьогодні одяг не можу знайти. А завтра буду йти ввечері містом. На інших якісь гопники накинуться, а на мене побояться.

Зараз ви читаєте новину «"На ринку на мене шнурки і галстук підходять"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі