пʼятниця, 02 листопада 2007 07:09

Місту потрібна піч для спалювання видалених органів

На нову муфельну піч для спалювання біологічних відходів лікарень у Черкасах потрібно 600 тис. грн. Стара піч у міській лікарні N3 не працює вже 17 років.

— Нині біологічні відходи після операцій, абортів закопують у землю за містом. Їх можуть вирити собаки й розтаскати по місту, поширити інфекцію, — каже депутат облради лікар-епідеміолог міської санстанції 49-річна Любов Майборода. — Із обласного природоохоронного фонду 2 роки тому на піч виділяли частину коштів. Їх так і не використали, бо ніхто не захотів займатися цим. Треба багато дозволів.

Головний лікар міської лікарні N3 Олександр Федорук, 50 років, зауважив, що зараз в Україні немає муфельних печей.

— Комунальні служби цивілізовано проводять захоронення за містом на території цвинтарів, — розповідає лікар. — Звісно, піч потрібна. Усі розвинені країни біовідходи спалюють.

Сучасні печі виробляють в Австрії та Китаї. Австрійські коштують понад 2 млн грн, китайські — 600 тис. грн.

— Якби було хоч де подивитися, як працюють ці печі. А то треба за кордон їхати. І замовляти можна лише через Росію, де є офіційні представники виробника, — розповідає Федорук.

У міському управління охорони здоров"я наголошують, що за санітарними нормами піч треба виносити за місто. Під неї міськрада має виділити ділянку.

Зараз ви читаєте новину «Місту потрібна піч для спалювання видалених органів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі