четвер, 17 вересня 2009 17:00

Ігор Cухобрус виграв 30 судів і два програв

700 судових повісток зберігає канів"янин Ігор Сухобрус. Упродовж останніх п"яти років він судився за право бути поновленим на роботі. На засідання ходив майже щодня. Виграв понад 30 справ. Дві програв.

Ігор Сухобрус працював директором автозаправних станцій товариства "Транснафтопереробка" в Каневі та Миронівці. 2004 року змінилося київське керівництво. Сухобрусу запропонували впорядкувати штат заправок і звільнити з посади директора в Миронівці.

— Для мене ця пропозиція видалася дивною, адже особливих зауважень до його роботи в мене не було, — каже Ігор. — Тим більше, у цього чоловіка родина, троє дітей. Я сказав про це голові правління товариства. Переконував, що це буде підло. Той відповів: "Тоді ми звільнимо тебе". Спочатку я не надав цим словам серйозного значення. Коли був у відпустці, мене таки звільнили.

Протягом п"яти років Ігорю Сухобрусу довелося судитися за поновлення на посаді. Хоча 6 січня 2005 року Апеляційний суд Черкаської області прийняв рішення, згідно з яким Сухобруса було поновлено на роботі. Проте передачі посади директора, як того вимагає законодавство, не відбулося.

— Мене не допустили до роботи директором, не виконали рішення суду, натомість — звільнили ще раз за прогули, — згадує Ігор. — Я зумів довести, що багато документів були сфальсифіковані.

Ігор Сухобрус показує сім томів судових справ. У його невеликому офісі відведено спеціальний куток для них.

— Я нічого не міг добитися в Канівському міськрайонному суді, Апеляційному суді Черкаської області, у Верховному суді України, — розповідає Сухобрус. — Проте знайшлася інстанція, котра відновила справедливість. Це міністр юстиції України Микола Оніщук. Двічі я був у нього на прийомі. Міністр юстиції особисто підписав листа голові Канівського міськрайонного суду, в якому попросив надати виконавчий лист для фактичного виконання рішення суду про поновлення мене на посаді директора дочірнього підприємства "Нафта" з 11 березня 2004 року. Проте нинішній директор "Нафти" не погодився добровільно виконувати рішення суду. Тому була винесена постанова Черкаської державної виконавчої служби про примусове виконання рішення суду.

Ігор Сухобрус направив два позови до Європейського суду, щодо порушення його прав як громадянина. Загальна сума позовів — мільйон євро. Стверджує, якщо виграє справу, всі кошти спрямує на благодійність.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Cухобрус виграв 30 судів і два програв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі