четвер, 22 квітня 2010 16:35

"Черкаські фірмові магазини вражають бідним асортиментом і лондонськими цінами"

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Міський голова Черкас Сергій Одарич удома у Мошнах Черкаського району чіпляє нову люстру  на кухні
Міський голова Черкас Сергій Одарич удома у Мошнах Черкаського району чіпляє нову люстру на кухні

Третій рік поспіль міський голова Черкас Сергій Одарич, 42 роки, оприлюднює свої доходи.

— Думаю, що багатьох людей цікавить скільки ж заробляє мер. Так от, загальний торішній мій дохід становить 89 857 гривень. Це винятково заробітна плата. У місяць виходить 7,3 тисячі гривень. "Чистими" на картку отримую приблизно 6 тисяч гривень. Простий математичний підрахунок: міський голова "обходиться" одному черкасцю на рік у 29 копійок, — пише у своєму блозі в Інтернеті Сергій Олегович. — До речі, це не повна моя зарплата. Тут не враховані надбавки за особливі досягнення в праці. Вони можуть сягати 100 відсотків заробітної плати, двох матеріальних допомог на оздоровлення й вирішення соціально-побутових проблем. Від цих надбавок я відмовився 2006 року, як тільки приступив до виконання обов"язків.

Каже, що до 2000-го жив із сім"єю незаможно. Опісля доходи зросли через бізнес у "Галицьких контрактах". Згодом — від компанії "Венетто", що виробляє матраци. 2009-го дохід сім"ї від бізнесу становив 800 тис. грн.

Одарич розписав свої основні витрати. Стрижеться за 40 грн у перукарні на вул. Героїв Сталінграда, що в мікрорайоні Митниця. Один-два рази на рік купує італійське взуття в магазині "Прогрес" на просп. Хіміків. За пару платить 1–1,5 тис. грн.

— До повсякденного взуття — не маю постійних симпатій до марок. Для вихідних і подорожей — "Екко". Для туристичних походів — черевики німецького спецназу. Дуже комфортні. Останнім часом черкаські фірмові магазини "вражають" бідним асортиментом і лондонськими цінами. Годинників не ношу вже років із 20. Вони мене дратують, як і будь-які інші прикраси. Торік подарував годинника дружині за 2 тисячі.

Щосезону купує по п"ять-шість сорочок по 500 гривень

Мер має кілька темних і світлих костюмів, за словами дружини Анжели Августинівни. Один з останніх італійської фірми "Алессандро" придбав за 3,5 тис. грн до Дня міста. Щосезону купляє по п"ять-шість сорочок по 500 грн.

— У будні ношу костюми, які придбав вісім-десять років тому. Улюблений робочий піджак, в якому фотографувався на передвиборні буклети. Йому понад 10 років.

Із 2005-го мер Черкас виплачує кредит за машину "Тойота Кемрі".

— Люблю гарні парфуми, — пише Одарич. — Багато років незмінно користуюся "Кароліною Хереро", "Клінік Хеппі" та "Босс". Яким скористатися — вирішую щоранку, залежно від настрою. Якщо день випадає важкий, конфліктний — сесія міськради або зустріч із страйкарями, то "Босс". Якщо спокійніший чи вихідний — "Клінік" чи "Кароліна".

До обрання мером, купив квартиру в Києві та переобладнав під житло лазню у селі Мошни Черкаського району. У будинку чотири роки робить ремонт.

— Грошей на ремонт катастрофічно не вистачає. Але нас з Анжелою це не засмучує. У холі обдерті стіни прикрасили світлинами. Прикольно вийшло, гості не зразу помічають відсутність ремонту. Обходимося без дизайнерів і архітекторів. Утримання будинку надто затратне взимку. Цього року в морози доходило до 2–3 тисячі гривень на місяць. Мені здається, що газ цього сезону "розбавляли". Рік тому встановив котел для дров. Якби не він, то вилетіли б у трубу.

Основний дохід сім"ї Одаричів — від магазинів "Венетто", які належать дружині Анжелі. Залежно від сезону прибуток від них сягає 150–250 тис. грн.

Позаторік Сергій Одарич заробив 79 740 грн. Із відрахуваннями виходить 6,5 тис. грн на місяць. На руки — близько 4 тис. грн на місяць. Дружина Анжела та син Андрій від бізнесу одержали 448 814 грн.

У мерів Сміли і Звенигородки немає машини

Заробітна плата міського голови Звенигородки 50-річного Олександра Саєнка за рік становить понад 50 тис. грн. У місяць "чистими" отримує 3,2 тис. грн.

Живе у 3-кімнатній квартирі в Звенигородці. Власної машини не має. На костюм витрачає в середньому 1,6 тис. грн. Стільки ж і на пару взуття. Дружина має бізнес — кіоск із продажу цигарок.

Мер Сміли 39-річний Андрій Колісник каже, що отримує за рік 75 тис. грн. На місяць — близько 6 тис. грн. Найдорожчий костюм у його гардеробі коштує близько 2,5 тис. грн. Живе у приватному будинку, площею 170 кв. м, який мав ще до посади міського голови. Машини не має. Бізнесом сім"я Колісників не займається.

Мер Кам"янки 39-річний Олександр Шамрай за рік отримує близько 60 тис. грн. На руки — 4 тис. грн.

— Костюм востаннє купляв два роки тому десь за 500 гривень, за взуття заплатив на сотню менше. Живу у власному будинку, який збудував 15 років тому. Його площа — 133 кв. м. Маю "жигулі" 13-ї моделі. Бізнесом моя сім"я не займається, — говорить Олександр Григорович.

Пообіцяв оприлюднити свої доходи і мер Умані Юрій Бодров, 57 років.

— Я дав завдання, щоб підготували інформацію.

Зараз ви читаєте новину «"Черкаські фірмові магазини вражають бідним асортиментом і лондонськими цінами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі