четвер, 29 листопада 2007 17:46

Біля пологового будинку будують заправку

У Черкасах на вул. 30 років Перемоги прибрали металевий паркан, яким обгороджували будівництво заправки. На майданчику закінчують укладати асфальт. Через дорогу від заправки розташовані п"ять медичних закладів і багатоповерхівки.

— Скільки ми не писали, до кого не зверталися — ніхто нічого, — показує два десятки конвертів мешканець будинку N10 по вул. 30 років Перемоги 58-річний Петро Гончар. Вікна його квартири виходять на новобудову АЗС. — І до Тимошенко, й до Катерини Ющенко, й у Верховний Суд. Оце ще президентові пишемо.

Будмайданчик обгородили 14 серпня. Після мітингів жителів прилеглих будинків мер міста Сергій Одарич обіцяв, що не дозволить звести заправку. 4 жовтня сесія міськради скасувала рішення попереднього скликання. 2003 року під АЗС була виділена земельна ділянка. Однак замовник будівництва, товариство "Мікат Нафта", звернувся до суду й виграв процес.

— Ще швидше стали строїти, — обурюється 25-річна Світлана Завідна. Жінка везе в колясці однорічного сина Дмитрика. — Ми й підписи всім двором збирали. Чого мені у вікна має бензином воняти? А моя дитина цим дихатиме?

Двірник Лідія Вакал, 56 років, була на зустрічі жителів з представниками фірми-замовника.

— Поприводили якихось людей геть посторонніх. І вони там голосували, що не проти заправки. Я тут усіх жильців знаю! Мене не обдуриш, — спирається на мітлу жінка.

Найближче до АЗС, за 150 м, — Черкаський пологовий будинок N2. Поряд — дитяча й доросла поліклініки, міська дитлікарня, добудовують обласну.

— Випари, що потрапляють у повітря, шкідливі й для вагітних, і для дітей, — каже головний лікар пологового будинку N2 59-річний Василь Габро. — Вагітні тут гуляють. Ми планували парк зробити.

Заступник мера Черкас 36-річний Артур Савін каже, що екологічна експертиза не виявила порушень в розташуванні АЗС.

Представників товариства "Мікат Нафта" в Черкасах знайти не вдалося. Телефон їхнього офісу працює в режимі автовідповідача.

Зараз ви читаєте новину «Біля пологового будинку будують заправку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі