пʼятниця, 11 жовтня 2013 03:44

Українець написав гімн для естафети олімпійського вогню у Сочі за 2 години

Автор: фото: livekuban.ru
 

Гімн для естафети олімпійського вогню у Сочі, написали українці, а виконала його співачка Йолка, яка теж є українкою. Про це розповіли кореспонденти випуску ТСН Особливе на каналі 1+1.

Нещодавно твір презентували на Красній площі у Москві. Гімн будуть співати 139 разів на шляху проходження олімпійського смолоскипу.

Олімпійську пісню могли виконати Діма Білан, Олена Ваєнга, Григорій Лепс, але вибір пав на співачку Йолку.

Пісня мала бути душевною та непафосною, про це просила співачка Йолка, її пропозиції у смс і досі автор музики, Євген Бардаченко зберігає у телефоні.

"Можу точно написати чого не хочеться, патетики про перемогу та державу. Вона не хотіла, щоб там було слово факел, вона хотіла піти від цього, просто, щоб там була пісня", - розповідають автори.

Андрій Беляєв написав текст за дві години літньої ночі у себе на балконі і про Олімпіаду не думав, для оргкомітету змінив рядок.

"Замість "вогню", мало бути "щоб ми всі облетіли весь світ", стало - "вогонь наш осяює весь світ", - розповідає Андрій Беляєв.

Українські автори пісні для Росії, гонораром задоволені, але хотіли б дещо більше уваги до себе.

огли хоча б на Красну площу, могли хоча б вогонь нести", - говорять хлопці.

"Залишилось лише написати гімн Російської Федерації і все буде нормально", – шуткують автори гімну для Олімпіади у Сочі.


Зараз ви читаєте новину «Українець написав гімн для естафети олімпійського вогню у Сочі за 2 години ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі