неділя, 18 вересня 2022 04:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Потрапили під "Гради" і отримали "кулю в бронік": хто із зірок зазнав поранень на передовій
4

Українські воїни, які захищають країну від російських загарбників, потрапляють під обстріли та зазнають поранень.

Винятком не є і знаменитості. Артисти замість мікрофонів взяли до рук зброю і вирушили на передову після 24 лютого. Однак війна не жаліє нікого. Хто із зірок отримав поранення на фронті, дізнавайтеся в матеріалі.

Лідер гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк одразу записався до лав тероборони та пішов захищати Київську область від окупантів. Наприкінці березня колона, в якій їхав музикант, потрапила під мінометний обстріл.

Внаслідок цього осколок потрапив музиканту в обличчя. За словами Хливнюка, він отримав легке поранення. Співак декілька днів перебував у лікарні, а потім повернувся до служби. Зараз захищає країну від російської навали на сході України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми розуміємо, звідки ноги ростуть" – Скрипка заявив про зрив його концертів у Німеччині

Телеведучий Даніель Салем після початку війни пішов до військкомату. Потрапив до Нацгвардії і їздить на передову з розвідкою. Під час одного з бойових завдань Салем з побратимами потрапляв під російські обстріли. Влітку в Миколаєві під час чергового ворожого вогню ведучий отримав легку контузію. Через це перестав чути лівим вухом. Слух до нього досі не повернувся.

Згодом Салем також зазнав поранення на фронті. За його словами, він отримав "кулю в бронік": травмував спину, через що перебував на лікарняному.

Лідер гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк отримав поранення наприкінці березня
Фото: facebook.com/kutiepov
Телеведучий Даніель Салем потрапляв під російські обстріли
Росіяни накрили позиції захисників, серед яких був і актор Віктор Стороженко, касетними мінами
Лідер руху "Гонор" Сергій Філімонов, який зіграв головну роль у фільмі "Носоріг", потрапив під обстріл окупантів "Градами"

Актор Віктор Стороженко, псевдонім якого Мартін Філдман, захищав Україну на сході Україні. На початку на Донеччині мав запеклий бій із загарбниками. Росіяни накрили позиції захисників касетними мінами. Внаслідок цього Стороженко зазнав серйозних поранень. Після медичної евакуації актор дізнався, що його побратими зачистили від загарбників лінію фронту, де служив актор.

Лідер руху "Гонор" Сергій Філімонов, який зіграв головну роль у фільмі "Носоріг", потрапив під обстріл окупантів "Градами". Лікарі прооперували захисника та дістали з нього вісім осколків. Хоч поранення Філімонова було нетяжке, медики радили перебувати щонайменше місяць на реабілітації. Та артист повернувся на фронт раніше.

Фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя відверто розповів про те, що довелося переживати на передовій. Музиканти гурту від 24 лютого були парамедиками на фронті. Він розповів, що всі чергування були різними, і хлопці не знали, що станеться наступної хвилини.

"Були дні, де ми перебували під обстрілами, ніхто не гинув, але це були 24 тривожні години, коли треба постійно налаштовувати вуха й тіло до вильотів мін, артилерії, звуків коптера. Але бувало й так, що ми вивозили десятки поранених, надаючи першу медичну допомогу", – розповів співак.

За його словами, дорогою поранені втрачали свідомість, не впізнавали нікого, після контузії забували, як їх звати, взагалі не орієнтувалися де вони й що з ними.

Зараз ви читаєте новину «Потрапили під "Гради" і отримали "кулю в бронік": хто із зірок зазнав поранень на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі