субота, 17 серпня 2013 01:55

"Нудистський пляж - це останнє, що може мене збентежити" - лідер "Esthetic Education"

Одинадцятий "Коктебель Джаз Фест" відкриє лідер колишнього гурту "Esthetic Education" Луї Франк. Він перший зіграє на головній сцені "Nu Jazz Stage", яку  розмістять на відомому у Європі нудистському  пляжі біля гори Юнге.

"Я відчуваю себе дуже комфортно на нудистських пляжах, мені подобається почуття оголеності. Це дуже природно. Одного разу я навіть катався на роликах зі своїм другом в центральному Монреалі у Канаді.  Тому нудистський пляж - це останнє, що може мене збентежити", - зауважив Франк.

Співак представить свій новий проект "Атлантида", який немає нічого спільного із джазом.

"Думаю, для виконання джазу на фестивалі буде достатньо набагато більш компетентних виконавців у цьому жанрі. Тому гратиму звичну для себе музику. Мій новий проект  "Атлантида"  - це ексклюзивний елемент для фестивалю і для нас. Ми вперше вживу постанемо перед аудиторією з цим матеріалом. Покажемо майже всю першу частину альбому. Плюс  кілька пісень з другої частини, які стануть прем'єрою. Що стосується самого джазу. Думаю, зараз настав час ренесансу для цієї музики. Багато креативності, нових ідей - це надихаючі часи! Джаз завжди був вільним, комунікаційним та імпровізаційним у музиці. Мені дуже імпонує цей напрямок. Я люблю імпровізувати. Немає нічого більш захоплюючого, ніж бачити великих музикантів, що спільно створюють нові музичні простори, які вони ніколи б не створили на самоті. Коли нам запропонували презентувати свій перший виступ на сцені фестивалю Джаз Коктебель, і я відразу подумав, що це прекрасна ідея. Багате культурне минуле самого Коктебеля і його продовження у вигляді сучасних майданчиків для виступу неординарних артистів - це ідеально підходить для представлення Атлантиди", - розповів Франк.

Луї також виконає свою третю пісню російською - "Все можна".

"Коли писав її, то думав про свої підліткові канікули. Якось занурювався з аквалангом на Норвезькому узбережжі Берген у листопаді. У цей час ішов сніг і навколо мене плавали брили льоду. Я був одягнений у "сухий костюм" для занурення і дайвив з косатками. За ніч до цього на узбережжі був страшний шторм, і я відчував всю міць морської безодні і цих косаток, їхній розум і їхню  абсолютну владу і силу. Це був якийсь момент смиренності перед могутністю природи. Косатки - одні з найрозумніших морських істот, і ти можеш буквально це відчути, занурюючись і плаваючи поруч із ними. Вони можуть вбити тебе за одну секунду, якщо захочуть, при цьому вони поводяться з неймовірною чутливістю по відношенню до людини. Це дуже рідкісні випадки, коли вони атакували людей, і я впевнений, це відбувалося не в дикій природі, а в умовах неволі", - пригадав музикант.

Франк  об'їздив майже всю Україну, у тому числі Крим.

"Я часто бував в Одесі, це одне з моїх улюблених міст в Україні. Одеса нагадує мені Палермо - теж моє місто фаворит. У Криму - я виступав на "Казантипі".  Подорожував до Севастополя, Ялти і навіть Геленджик. Крим завжди був і залишається для мене особливим місцем. Це місце з багатою історією, воно живе в своєму часі і за своїми законами, незалежно від того, що відбувається навколо. Та ніколи не був саме у Коктебелі. Кажуть, що це країна коньяків. Залишається самим таємничим і прекрасним куточком Криму. Її особливий феномен можна вловити навіть на чуттєвому рівні. Саме тут по-справжньому відчуваєш найяскравіші й незабутні позитивні емоції, відчуваєш усю повноту життя. Дуже чекаю зустрічі з цим місцем, щоб поділитися своєю музикою і послухати інших цікавих музикантів, а також завершити пляжний сезон, скупавшись у Чорному морі", - додав Луї.

Зараз ви читаєте новину «"Нудистський пляж - це останнє, що може мене збентежити" - лідер "Esthetic Education"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі