пʼятниця, 28 жовтня 2011 10:50

Нарколог допустив, що Джексон мав залежність від знеболюючих

Нарколог допустив, що Джексон мав залежність від знеболюючих

Експерт-нарколог, викликаний в якості свідка, сказав у четвер на слуханнях у справі Конрада Мюррея, особистого лікаря померлого в 2009 році короля поп-музики Майкла Джексона, що музикант, можливо, мав залежність від знеболюючих, повідомляє AFP.

Нагадаємо, Майкл Джексон помер 25 червня 2009 року на 51-му році життя в Лос-Анджелесі. За версією слідства, Мюррей, в даний час обвинувачений у ненавмисному вбивстві, дав музикантові надмірну дозу сильнодіючого снодійного пропофолу, який у взаємодії з іншими препаратами, в тому числі і заспокійливими і знеболюючими, став причиною загибелі співака.

Як сказав нарколог Роберт Вальдмен, викликаний в якості свідка захисту, Джексон за рекомендаціями дерматолога Арнольда Кляйна отримував "надмірні дози" сильного знеболюючого демерола, і, можливо, у нього розвинулася залежність від цього препарату.

"Я вважаю, що є деякі свідчення того, що він (Джексон) був залежний від демерола, можливо", - наводить агентство слова Вальдмена, який висловив також думку, що у співака до травня 2009 року розвинулася ще й залежність від опіоїдів (заспокійливих препаратів).

Як стверджує захист обвинуваченого, Мюррей не знав про те, що його підопічний брав демерол, який, за словами Вальдмена, викликає сильне безсоння.

На цьому тижні свідчення давала медсестра, яка працювала у Джексона. Вона розповіла, що музикант звільнив її після того, як вона відмовилася дати йому сильне снодійне.

Адвокати раніше наполягали, що Джексон нібито сам собі ввів велику дозу пропофолу, що призвело до загибелі співака. Проте нещодавно вони відмовилися від цих тверджень.

У випадку, якщо суд визнає винним Мюррея, який не заперечує той факт, що давав невеликі дози пропофолу Джексону, але не вважає себе винним у ненавмисному вбивстві, він може бути засуджений до чотирьох років ув'язнення і втратити ліцензію на лікарську діяльність.

Зараз ви читаєте новину «Нарколог допустив, що Джексон мав залежність від знеболюючих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі