вівторок, 25 жовтня 2011 10:25

Джексон сам вводив собі небезпечні препарати — адвокати лікаря Мюррея

Джексон сам вводив собі небезпечні препарати — адвокати лікаря Мюррея

Суд Лос-Анджелеса у понеділок, 24 жовтня, приступив до слухань свідків з боку захисту колишнього лікаря Майкла Джексона Конрада Мюррея, повідомляє Agence France-Presse.

Одним з перших виступив особистий консультант Джексона лікар Аллан Мецгер. Мецгер розповів про те, що співак знаходився під великим тиском у зв'язку з підготовкою до серії концертів у Лондоні і страждав від безсоння. За словами лікаря, Джексон попросив дати йому сильне снодійне, притому співак підкреслював, що допомогти йому зможе лише препарат, введений внутрішньовенно.

Мецгер, за його ж власними словами, відмовився давати співакові такий препарат. Він також попередив Джексона про небезпеку зловживання сильнодіючими седативними засобами і пояснив йому, що лікування подібними препаратами може бути здійснено тільки в лікарні.

В цілому, як наголошується, захист Мюррея намагається довести присяжним, що Джексон був залежний від седативного засобу пропофолу і вводив його собі, незважаючи на попередження медиків про небезпеку.

Усього адвокати Мюррея мають намір викликати до суду до 15 свідків, серед яких медичні експерти, поліцейські, наближені співака, а також глава компанії AEG Live, яка володіла правами на лондонський тур співака, Ренді Філіпс.

Майкл Джексон помер 25 червня 2009 року в своєму будинку в Лос-Анджелесі у віці 50 років. Смерть співака наступила за три тижні до прем'єри його нової концертної програми "This Is It" ("От і все") в Лондоні. За версією слідства, причиною смерті артиста стала занадто велика доза пропофолу в поєднанні із заспокійливими засобами, які співак прийняв раніше.

Конрада Мюррея, який лікував безсоння Джексона пропофолом, звинувачують у ненавмисному вбивстві співака. Лікар свою провину заперечує.

Зараз ви читаєте новину «Джексон сам вводив собі небезпечні препарати — адвокати лікаря Мюррея». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі