четвер, 25 серпня 2011 21:12

Ангела Меркель - найвпливовіша жінка світу за версією Forbes

Ангела Меркель - найвпливовіша жінка світу за версією Forbes

Вже вп'яте список найвпливовіших жінок світу за версією американського журналу Forbes очолила німецький канцлер Ангела Меркель, повідомляє Українська правда.Життя

Лише минулого року вона поступилася дружині президента США Мішель Обамі першим місцем, і у 2011 році знову повернула собі лідерство, яке утримувала з 2006 року.

Водночас Обама цього року опустилася аж на 8 сходинку, пропустивши вперед Держсекретаря США Гілларі Клінтон (2 місце), президента Бразилії Ділму Руссеф (3 місце). На четвертій сходинці опинилися виконавчий директор компанії PepsiCo Індра Ноойї, а на п'ятій - одна з керівників Facebook Шеріл Сандберг.

Дружина Білла Гейтса і співвласниця фонду Bill & Melinda Gates Foundation Мелінда - на шостому місці, лідер Індійського національного конгресу Соня Ганді - на сьомому.

Найбільш популярна знаменитість 2011 року Леді Гага опинилася на 11 місці.

Всього у списку 65 американок, три китаянки, стільки ж представниць Індії. 49 учасниць списку належать світу бізнесу, 10 працюють у ЗМІ, а 20 займаються політикою.

Нагадаємо, що український екс-прем'єр Юлія Тимошенко двічі потрапляла до списку найвпливовіших жінок світу за версією Forbes. Цього року вона до рейтингу не увійшла.

Зараз ви читаєте новину «Ангела Меркель - найвпливовіша жінка світу за версією Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі