пʼятниця, 23 березня 2012 07:00

Жовтий колір покращує травлення, а червоний - проганяє сон

Жовтий колір покращує травлення, а червоний - проганяє сон

Лікування кольором – одна із форм енергетичної терапії. У древні часи люди розуміли, що той чи інший колір здатен впливати на людину – заспокоювати чи збуджувати. У людини є унікальна здатність розрізняти кольори, їх відтінки, поєднання. Вплив кольору на людину використовують дизайнери, стилісти, ландшафтники. Кожна кольорова гамма формує у людини свій настрій, - каже народний лікар 40-річна Світлана Дорош із Києва.

Зелений – колір природи. Якщо людині треба відновити внутрішню гармонію і рівновагу, вона під дією інстинкту ставить наколо себе горщики із квітами або їде на природу. Саме це треба робити, щоб покращити настрій, розслабитися і покращити роботу серця. Втома пройде, якщо посидите вдома серед квітів та хатніх рослин. Вони зарядять вас своєю цілющою енергією, позбавлять стрессу.

Червоний колір, на відміну від зеленого, збуджує і проганяє сон. Він надає сили, допомагає адаптуватися до різкої зміни подій і ситуацій. Червоний колір може підвищити кров'яний тиск, укріплює захисні сили організму. Людям, що легко збуджуються, з червоним кольором мають бути обережними. Таким не варто носити червоний одяг, вибирати його для шпалер, штор.

Жовтий та його відтінки сприяє духовному підйому, зігріває. Здатен підвищувати настрій, укріплює нервову систему, травлення. Може полегшити болі у шлунку.

Оранжевий колір допомагає при творчій активності, підіймає ентузіазм. Піднімає настрій і позитивно впливає на репродуктивну систему жінки та чоловіка.

Голубий розслаблює, заспокоює, знижує кров'яний тиск.

Роботу гіпофізу, що відноситься до центральних органів нервової системи, допоможе активізувати темно-синій колір.

Фіолетовий символізує духовну гармонію. Навіює позитивні думки, у людини виникає бажання допомагати іншим, не прагнучи нічого в замін. Заспокоює, зменшує печаль.

Зараз ви читаєте новину «Жовтий колір покращує травлення, а червоний - проганяє сон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі