понеділок, 06 лютого 2012 21:44

Народний домотканий одяг в кілька разів розширює ауру
11

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

"Ми вивчали, як народний одяг впливає на енергетику людини. Коли ми робили зйомку аури в звичайних футболках і джинсах, а через 15 хвилин у народному одязі, енергетичне поле збільшилось у два рази, - розповідає заступник директора з науково-фондової роботи Національного музею народної культури Івана Гончара Юрій Мельничук. - Народний одяг посилює ауру. Особливо якщо він повністю рукотворний, тобто, з домотканого полотна. Народний одяг також латає ауру, поле стає рівномірне. Вишивка і ткання притягують сильну енергетику".

За словами Юрія Мельничука, найсильніший весільний одяг. Вишитий червоним.

"Червоний — найактивніший колір. Для того, щоб посилити енергетику людини, її вбирають у червоне. Це колір-оберіг. Забирає на себе багато негативної інформації, яка мала піти на людину. Біле по білому — також дуже захищає, бо білий вбирає в себе всі кольори. Включаючи червоний", - зауважив Юрій.

Він носить десять сорочок, у приватній колекції має 400 старих сорочок. Радить ношений одяг прати. Висушувати на сонці і кропити свяченою водою.

У музеї Івана Гончара 2 лютого відкрилася виставка колекції старих поліських сорочок, які зібрали студенти Ігор Перевертнюк і Володимир Щибря в українських селах.

20-річний Ігор Перевертнюк зберігає більше ста сорочок зі своєї колекції у власній двокімнатній київській квартирі, де мешкає з батьками.

"Часом здається, що в мене повна хата інших людей. Відчуваю присутність цих людей, але без фанатизму", - говорить він.

Всі сорочки Ігор купував. Три роки тому за стару сорочку люди правили по 50-100 гривень. Зараз, за словами студента, доводиться віддавати й по 500. Лише на Поліссі хлопцям вдалося знайти старі намітки. Цей головний убір — прадавній: складається з триметрового полотна завширшки 50 сантиметрів, яке вигадливо обплітається на голові.

Зараз ви читаєте новину «Народний домотканий одяг в кілька разів розширює ауру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі