четвер, 10 лютого 2022 10:16

Всього сім правил: як швидко й без шкоди відновитися після свят

Всього сім правил: як швидко й без шкоди відновитися після свят
Експерти назвали 7 правил, як швидко повернутися у форму після свят. Фото: instagram.com/mirandakerr

Сезон свят зазвичай минає весело та ситно. Та після них доводиться "розгрібати" наслідки.

Дієтологи назвали сім простих правил, які допоможуть швидко й без шкоди для здоров'я повернутися у форму, пише Elle.

Після великої кількості страв на свята не варто голодувати або пропускати режим їжі. Харчуйтеся невеликими порціями чотири - п'ять разів на день, вживайте якісний білок - тофу, хумус, бобові, нежирну рибу, індичку, яйця і молоді сири.

Почніть їсти антиоксиданти. Вони є в селері, свіжих ягодах, манго, авокадо, винограді темних сортів, усіх видах салатної зелені, шпинаті, броколі, болгарському перці, цитрусових, цибулі, часнику та артишоках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усього за 9 хв. на день: зіркова фітнес-тренерка показала, як швидко повернутися у форму

Додайте до щоденного раціону пробіотики, які допоможуть відновити здорове кишечне середовище. Вони містяться в кімчі, квашеній капусті, грецькому йогурті, кефірі, айрані, чаї пуер, темпі та ферментованих сирах.

Підтримуйте водний баланс організму. Зазвичай він розраховується за такою формулою: на кожен кілограм маси тіла має припадати 30 мл води. Водночас більшу частину норми краще випивати в першій половині дня, щоб знизити навантаження на нирки й не допустити набряків.

Щоб якнайшвидше нівелювати дію одного із найагресивніших токсинів, який впливає на організм, алкоголю, вживайте вітаміни В1 (сприяє завершенню розкладання етилового спирту на воду й вуглекислий газ) і В6 (стимулює роботу печінки та сприяє очищенню організму).

Вживайте магній. Цей мікроелемент налагоджує сон і допомагає звести вироблення гормонів стресу до мінімуму.

Щоб забезпечити організм мікроелементами й не допустити накопичення шкідливих речовин дієтологи рекомендують максимально урізноманітнювати раціон. Також фахівці із харчування наполягають, що є продукти, надмірне вживання яких може негативно вплинути на здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Всього сім правил: як швидко й без шкоди відновитися після свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі