середа, 09 лютого 2022 13:38

Не лише для фігури: назвали п'ять продуктів, які шкідливо їсти щодня

Не лише для фігури: назвали п'ять продуктів, які шкідливо їсти щодня
Експерти назвали продукти, які не можна їсти. Фото: instagram.com/hoskelsa

Щоб забезпечити організм мікроелементами й не допустити накопичення шкідливих речовин дієтологи рекомендують максимально урізноманітнювати раціон. Також фахівці з харчування наполягають, що є продукти, надмірне вживання яких може негативно вплинути на здоров'я.

Експерти виділили п'ять продуктів, які не варто їсти щодня, пише Еlle.

Дієтологи не рекомендують їсти червоне м'ясо щодня - на його перетравлення організм витрачає не менш як 6-8 год. Найкраще замінити його рибою хоча б кілька разів на тиждень, а також урізноманітнити меню індичкою, м'ясом кролика або курчати.

Молоко в багатьох дорослих людей призводить до затримання рідини в організмі. Молоко синтезується організмом на молекули глюкози - тобто це додаткова доза цукру, який із великою імовірністю потрапляє до жирового депо. Тому за можливості замініть молоко ряжанкою, кефіром, грецьким йогуртом або айраном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усього за 9 хв. на день: зіркова фітнес-тренерка показала, як швидко повернутися у форму

Випічку небажано перетворювати на щоденну звичку. В одному шматку торта міститься до 500 ккал. Вуглеводи створюють потужний стрибок ендорфінів, а потім їхнє різке падіння, що неминуче позначається на настрої, а цукор спричиняє залежність.

Випивати келих щодня за вечерею - не найкраща ідея. Алкоголь у будь-якому випадку підвищує тиск, створює навантаження на кровоносну систему й серце, розширює судини.

Щоденне вживання картоплі через надлишок крохмалю та вуглеводів призводить до поступового збільшення ваги. Якщо вже й вживати картоплю щодня, то замість пюре, фрі або смаженої обирайте здоровіший варіант - запечену в морській солі, травах і суміші перців.

Перелік продуктів, які можна їсти перед сном, може бути довгим. Але в тому випадку, якщо не зациклюватися, що вони несуть організму - користь чи шкоду.

Зараз ви читаєте новину «Не лише для фігури: назвали п'ять продуктів, які шкідливо їсти щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі