четвер, 19 квітня 2012 09:00

Вітаміни у таблетках засмічують організм і спричиняють алергії

Вітаміни у таблетках засмічують організм і спричиняють алергії
Вітаміни у таблетках лікарі радять приймати лише людям групи ризику

"Штучні вітаміни без потреби вживати не потрібно, - говорить головний позаштатний імунолог головного управління охорони здоров'я у Львівській області Леся Білянська. - Вони засмічують організм і можуть викликати алергію. Адже здорова людина потрібну кількість вітамінів отримує із їжі. Їх надлишок призводить до гіпервітамінозу. А це так само негативно діє на організм, як і авітаміноз."

Вітаміни у таблетках лікар радить приймати лише людям групи ризику — дітям, людям, які важко працюють, спортсменам, хворим і після хвороби, людям похилого віку. Також можна приймати у передепідемічний період, якщо наприклад поширюється грип.

"Вітаміни мають бути збалансовані з мікроелементами і розраховані на одну добу. Не можна перевищувати дозу. Я раджу "Мультітабс". Вони є для різного віку — "Мультітабс-бебі" для дітей до року. І далі — для школярів, дорослих. Людям похилого віку рекомендую "Квадевіт" київського заводу".

Вітаміни можуть погано всмоктуватися, якщо є хвороби шлункового-кишкового тракту. Тоді їх треба більше вживати. Як натуральні продукти з вітамінами, так і штучні. При неврологічних захворюваннях вітаміни призначають в уколах, щоби вони швидше всмоктувалися.

Для вагітних гінеколог має приписати окремі вітаміни, які створені саме для таких жінок.

"На дитину вони не можуть ніяк вплинути. Є побоювання деяких жінок, що ці штучні вітаміни можуть спровокувати потім алергію у дитини. Насправді алергія може виникнути хіба генетично, якщо у когось з батьків вона була".

Для поповнення організму натуральними вітамінами лікар радить їсти капусту, шпинат, яблука, пити відвар шипшини.

Зараз ви читаєте новину «Вітаміни у таблетках засмічують організм і спричиняють алергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі