субота, 07 квітня 2012 10:38

Березовий сік корисно пити при бронхітах і анемії

Березовий сік корисно пити при бронхітах і анемії
З одного дерева за день слід збирати не більше трьох літрів соку

Початок і середина квітня — найкращий час для збирання березового соку. Збирають його з з дерев, діаметр яких перевищує 30 см. За день з однієї берези збирають не більше 3 літрів соку.

"Сік збираю кожної весни. У березі роблю акуратний отвір глибиною 2-3 сантиметри. В отвір вставляє металеву трубочку, а до неї приладную банку з широким горлом або відро. З одного дерева слід збирати не більше трьох літрів. Якщо натече більше, береза може загинути", - розповів кореспонденту Gazeta. ua Олександр Пампушка з села Ємчиха, що на Київщині.

"Отвір роблю на півтораметровій висоті від землі. Його краще робити з північного боку берези, там збирається найбільше соку", - додав він.

За сезон Олександр збирає 50 літрів соку. Робить з нього квас.

"Сік проціджую через марлю. Додаю цукор, родзинки і сухофрукти. Все добре перемішую і лишаю на три дні, щоб бродило. Квас розливаю в чисті пляшки і закриваю кришками. Найкраще зберігати квас в підвалі. Його можна пити так і використовувати для приготування окрошки", - поділився Олександр.

Дієтолог Владислав Карпенко радить вживати березовий сік при авітамінозі, бронхітах, анемії і ревматизмі.

"Березовий сік не тільки смачний, але й дуже цілющий. Він містить фруктовий цукор, органічні кислоти, вітаміни й мікроелементи. В його складі є залізо, кальцій, глюкоза і мінеральні речовини. Сік ефективно бореться з хворобами сечового міхура, нирок, печінки і шлунку. Постійно вживання березового соку допомагає позбутися навіть каменів у нирках", - сказав він.

"Березовий сік допомагає подолати авітаміноз, зміцнює імунітет і підвищує тонус організму. Склянка березового соку вранці забезпечить бадьорість і гарний настрій на весь день", - додав Владислав Карпенко.

Також він розповів, що березовий сік застосовують і в косметології.

"Для боротьби з вуграми, обличчя протирають свіжим соком двічі на день. Якщо непокоїть лупа, соком слід мити голову впродовж трьох днів. На четвертий про цю проблему назавжди забудете".

Зараз ви читаєте новину «Березовий сік корисно пити при бронхітах і анемії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі