четвер, 24 жовтня 2013 12:21

Вишукані венеціанські маски удома роблять із пап'є-маше
8

Фото: Фото: Ольга Швед

Львів'янка Вероніка Космолінська торік побувала у Італії. Із Венеція привезла кілька традиційних венеціанських масок. Згодом навчилася робити їх власноруч. Дарує друзям та продає через соціальні мережі.

"Венеціанські маски у мене часто замовляють на карнавал, благодійні бали, на театральні постановки, трохи дешевші - на свято Гелловін. Пластикові чи гіпсові заготовки масок можна купити у магазинах рукоділля, їхня ціна - від 30 гривень залежно від розміру. Найпопулярніші - це маски Доктора Чуми із довгим носом, Венеціанської Дами, Джокера. У масках є отвори для резинки чи для ручки, аби зручно тримати. Пластикові маски слід обклеїти папером, аби вони були міцніші", - каже майстриня.

На пластикову основу готового виробу наклеює 4-5 шарів газети, розірваної на дрібні шматочки. Перший шар клеїть на воду, інші - на клей ПВА. Далі йде шар шматочків пакувального коричневого паперу, один-два 1-2 шари марлі великими шматками. Наклеювати шматочки тканини треба так, щоб не було складок і зморшок. Після того вологою серветкою затирає всі стики, розгладжує і видаляє надлишки клею. Маску просушує при кімнатній температурі протягом декількох днів. Виріб готовий до декору.

"Декорувати маску - найцікавіше. Для декору підходять акрилові фарби для малювання на склі. Найпопулярніші кольори - срібний та золотий. Прикрасити можна бусами, блискіткими, стрічками, мереживом. Можна навіть розмалювати лаком для нігтів. Особливо красиво виглядає маска, прикрашена різнокольоровими пір'їнами, боа, камінцями, атласними стрічками. Можна не обмежуватися маскою, а й зробити до неї капелюх, наприклад, блазневу із дзвіночками чи жабо, як у королеви", - радить Вероніка.

Венеціанські маски можна дарувати друзям і знайомим, використовувати для оригінального акценту в інтер'єрі квартири.

 

Зараз ви читаєте новину «Вишукані венеціанські маски удома роблять із пап'є-маше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі