вівторок, 05 лютого 2013 17:28

Цьогорічний Венеціанський карнавал зібрав 70 тисяч людей
18

Фото: Фото: Reuters

Легендарний венеціанський карнавал, який цього року проходить з 26 січня по 12 лютого, зібрав десятки тисяч туристів зі всього світу. Як відзначає AFP, взяти участь у святкуваннях, подивитися на театралізовані вистави і прогулятися по площі Сан-Марко в яскравих вбраннях і барвистих масках вирішили близько 70 тисяч осіб.

Щороку учасники маскараду змагаються у створенні унікального і найбільш незвичайного костюма і маски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парад пружних сідниць і голих грудей: в Ріо розпочався самбодром

Так, наприклад, фотограф і дизайнер Марко Ділауро відправився разом зі своєю дружиною Надею до Венеції, щоб змайструвати собі та іншим незвичайні наряди. У роботі він використовує яскраві тканини, стрічки, мережива і біжутерію, створюючи середньовічні костюми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гондольєри дарують шампанське

Слово "карнавал" на латині означає "без м'яса" або "прощай, м'ясо". Адже проходять карнавали перед Великим постом, протягом якого 40 днів не можна їсти м'ясо.

Венеціанські карнавали знавали погані часи, коли їх забороняли, і хороші, коли традиція відроджувалася. Останній раз таке відродження відбулося в 1979 році: уряд Італії вирішив "нести" культуру і історію країни в зарубіжні маси, щоб активізувати приплив туристів і поповнити скарбницю. Тому щороку до тисяч венеціанців приєднуються сотні тисяч туристів зі всього світу, чтобі взяти участь в барвистому дійстві карнавалу.

Зараз ви читаєте новину «Цьогорічний Венеціанський карнавал зібрав 70 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі