пʼятниця, 20 серпня 2021 15:09

Три популярні процедури для обличчя, від яких треба відмовитись

Три популярні процедури для обличчя, від яких треба відмовитись
Використання продуктів на обличчі також може нашкодити шкірі. Фото: pixabay

Фітнес для обличчя, тейпи, домашні маски й пілінги - це ті дешеві процедури, які мали б продовжити молодість.

Насправді часто все обертається протилежно, розповіла косметологиня Ольга Петруніна в Instagram.

Вона назвала три найпопулярніші процедури, які можуть нашкодити шкірі обличчя.

Фейсфітнес мав би накачати м'язи обличчя. Проте це неможливо в реальності, бо вони відрізняються від м'язів тіла. М'язи обличчя одним кінцем кріпляться до кістки, іншим вплітаються в шкіру або в інший м'яз. Напруга м'язів обличчя і дає зморшки.

Тейпи - це процедура, яка підходить для тіла, але не для обличчя. М'язи обличчя пов'язані з лицьовим нервом, тобто імпульс йде одразу з головного мозку по нерву, і м'яз скорочується. Це відбувається, коли ми відчуваємо емоцію. Тейпи - це пластирі, які шкодять поверхні шкіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити людям, яким не можна їсти яблука - відповідь дієтологині

Використання продуктів на обличчі також може нашкодити шкірі. На неї слід наносити стабільні, контрольовані суміші. У ягодах і фруктах є кислоти, які можуть спровокувати опік. Мінімальна шкода цього - вони можуть стати причиною пігментації.

Прищі на обличчі зникнуть, якщо дотримуватись деяких правил. Одне із них - відмовитись від молочних продуктів. Молоко шкідливе для шкіри обличчя. А молочні продукти можуть надовго підвищити рівень цукру в крові, спровокувавши гормональні зміни та висипання на обличчі. Деякі фахівці радять відмовитися від молочних продуктів взагалі, або замінити на рослинні аналоги.

Зараз ви читаєте новину «Три популярні процедури для обличчя, від яких треба відмовитись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі