вівторок, 19 березня 2013 15:38

Шоколадний масаж покращує кровообіг

Шоколадний масаж за останні три роки став дуже популярним в Україні. Його роблять у спа-центрах, масажних салонах, а також пропонують знижки на нього через інтернет.

"Шоколадний масаж покращує кровообіг, обмін речовин, розщеплює жири і робить шкіру пружною та зволоженою", - розповідає масажист Марина Водяну, працює у салоні краси "Глазурь", що на столичній вул. Літній, неподалік палацу "Україна". Вона також робить шоколадний масаж.

Перед масажем Марина Водяну вмикає музику, потім наносить на тіло клієнтки скраб й робить круговими легкими рухами масаж.

"Це називається пілінг. Його виконують, щоб прибрати відмерлі частки шкіри із тіла, - розповідає масажист. - Взагалі шоколадний масаж можна робити й без пілінгу, але з ним ефект відчутніший. Такий масаж корисний після фізичних навантажень, він розслаблює та живить шкіру вітамінами, до того ж виводить токсини і шлаки з організму. До нас часто приходять на цю процедуру після сауни".

Масажист змиває засіб для пілінгу зі шкіри й починає наносити густий теплий шоколад. Паралельно масажує різні ділянки тіла. Виконує здебільшого рухи поглажування, розминання та кругові натискання.

"Цю процедуру виконують по всьому тілу, вона покращує кровообіг, обмін речовин, розщеплює жири і робить шкіру пружною та зволоженою".

В середньому на одну людину йде 300-500 мілілітрів шоколаду, але він інакший, ніж харчовий шоколад. Він не солодкий, в його склад входить багато косметичних елементів.

"Одні мої клієнти намагалися зробити собі масаж зі звичайним шоколадом, але не вийшло – харчовий шоколад не топиться. Та й результат після такої процедури може бути лише тоді, коли обрано правильно не лише шоколад, а й техніку масажування".

Масажистка загортає дівчину в поліетилен на 15-20 хвилин, щоб вона розслабилася. Шоколадний масаж протипоказаний людям, які мають алергію на шоколад і мають сильні подразнення шкіри.

"З алергією на шоколад за мої сім років практики ще ніхто до мене не потрапляв, - каже Марина. - Постійні клієнти до нас ходять три-чотири рази на місяць. Це найоптимальніший режим, адже ефекту від процедури вистачає приблизно на тиждень. Шкіра після нього ніби омолоджується, тому серед наших клієнтів є бабусі по 60-70 років. Ходять і чоловіки, але найбільше жінок за 30. Особливо часто ходять під Новий рік або 8 березня. Їхні чоловіки дарують їм подарункові сертифікати на наші послуги.

Одного разу перед минулорічним Новим роком наші клієнтки попросили не просто зробити шоколадний масаж, а залити їх повністю шоколадом, "щоб весь рік, - кажуть, - був у шоколаді". Двогодинний шоколадний масаж коштує від 600 грн, залежно від маси тіла.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадний масаж покращує кровообіг ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі