вівторок, 17 серпня 2021 15:01

Що прискорює процес старіння

Що прискорює процес старіння
Хронічний стрес також може зістарити організм, за словами вчених. Фото: pixabay

Генетика впливає на те, як людина виглядає в різному віці.

Попри це, людина сама може впливати на процеси старіння, пише femmie.

Варто лише впровадити в життя звички, які допоможуть зберегти молодість, привабливість і здоров'я.

Слід пам'ятати, що батареї та обігрівачі повітря погано впливають на шкіру. Скоро холодна пора, тому вони стануть популярними. Але вони сильно сушать повітря, через що шкіра зневоднюється. Суха шкіра швидше втрачає пружність та еластичність, і на ній легше і швидше виникають зморшки.

Слід бути активними. Мінімальна рухливість протягом дня сприяє тому, що людина поправляється, стан шкіри погіршується, витривалість стає низькою і сили занепадають. В організмі примножуються жир і цукор, що уповільнює метаболізм. Підвищується артеріальний тиск, з'являються супутні "збої в системі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жодного оверсайзу і прямого крою: як бути стрункішою на фото

Хронічний стрес також може зістарити організм, за словами вчених. Він може скорочувати теломери, що містять генетичну інформацію. Їх довжина пов'язана не тільки з передчасним старінням, а й з підвищеним ризиком розвитку хронічних захворювань.

Те, з якою швидкістю ходить людина після 40 років, задає темп її старінню. Люди, які ходять повільно, старіють швидше: на їхніх обличчях раніше з'являються глибокі зморшки.



Зараз ви читаєте новину «Що прискорює процес старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі