середа, 05 травня 2021 15:00

Сім простих правил, щоб продовжити життя

Сім простих правил, щоб продовжити життя
Для довголіття варто слідкувати за артеріальним тиском і пам'ятати, що простий і здоровий сон зміцнює організм. Фото: pixabay

Спосіб життя впливає на його тривалість та стан людини.

Науковець з Лондона Ендрю Стіл розповів про сім простих звичок, які допоможуть уповільнити процес старіння і підвищити довголіття, повідомляє Express.

Ендрю Стіл - біолог і експерт щодо довголіття, який видав профільну книгу "Вікові обмеження: нова наука про старіння без старіння". Фахівець описує, як процес старіння може стати більш підконтрольним для людини, щоб вона залишалася бадьорою. Здорове харчування, відмова від куріння і помірні фізичні навантаження можуть уповільнити процес старіння і запобігти різним захворюванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найпопулярніші міфи, які поширюють про ожиріння

Для початку варто слідкувати за артеріальним тиском і пам'ятати, що здоровий сон зміцнює організм.

"Багато хто з нас думає, що процес старіння - це неминучий етап життя. Згодом у нас з'являються зморшки, ми сивіємо, а також починаємо частіше хворіти. Але насправді, впливаючи на всі ознаки процесу старіння на клітинному рівні, ми можемо уповільнити цей процес", - пояснює Ендрю Стіл.

Серед звичок, які сприяють довголіттю, він виокремив: невеликі фізичні вправи; достатня кількість сну - 8-9 год. на добу; відсутність переїдання; додавання в раціон більше овочів і трохи менше м'яса, але відмовлятися від нього не можна; перевірка артеріального тиску і частоти пульсу; підтримування здоров'я порожнини рота; уникнення виснажливих і нещадних дієт.

"Якщо ви в буквальному сенсі не робите жодних вправ, то навіть десятихвилинна щоденна прогулянка значно поліпшить ваше здоров'я і самопочуття. Сходіть в магазин, пройдіться по своєму кварталу, подихайте свіжим повітрям - цього достатньо", - каже вчений.

Він наголошує, що виснажливі навантаження несуть негатив і можуть знизити тривалість життя. Вони мають займати не більше 30 хв. на день. Важливо також їсти рослинні продукти. Треба додати в раціон більше овочів і рослинного білка. Науково доведено, що дієта, заснована на рослинній їжі, може продовжити життя на роки, а також знизити ризик серйозних ускладнень для здоров'я. При цьому повністю відмовлятися від м'яса теж не рекомендується, а просто скоротити його споживання.

На організм має поганий вплив довге перебування в будь-якій статичній позі.Упродовж дня необхідно проявляти фізичну активність. Найпростіше рішення – збільшити час ходьби протягом дня. За словами фахівчині, наші пращури завжди рухалися багато, люди в багатьох племенах проходили 15-20 км на день.

Зараз ви читаєте новину «Сім простих правил, щоб продовжити життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі