пʼятниця, 30 квітня 2021 13:57

Скільки кроків на день треба пройти, щоб бути в гарній формі

Скільки кроків на день треба пройти, щоб бути в гарній формі
На день людині треба проходити 10-12 тисяч кроків. Фото: pixabay

На організм має поганий вплив довге перебування в будь-якій статичній позі

Упродовж дня необхідно проявляти фізичну активність, розповіла нутриціологиня Надя Андрєєва в Instagram.

Вона рекомендує найпростіше рішення – збільшити час ходьби протягом дня. За словами фахівчині, наші пращури завжди рухалися багато, люди в багатьох племенах проходили 15-20 км на день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки часу треба займатись спортом, щоб жити довше

"Це не був їхній усвідомлений вибір, їх змушувало саме життя. Їжу треба було добувати, воду носити, полювати. Ситуація змінилася докорінно. Можна сказати, що сучасний стиль нашого життя протистоїть тому, до чого генетично наш організм адаптувався за багато тисячоліть", – зазначила Андрєєва.

Вона каже, що кожного дня треба проходити 10-12 тис. кроків. Згодом цю кількість можна збільшувати. Тривалість прогулянки має бути 1, 5 год., якщо швидким кроком. Це може бути годину вранці, пів години ввечері або 45 хв. вранці й 45 хв. увечері.

Тренування, згідно з висновками науковців, є корисними не лише для фізичного здоров'я, але й для психологічного. При цьому неважливо, яким видом фізичної активності займається людина. Фізкультура може зробити людину щасливішою.



Зараз ви читаєте новину «Скільки кроків на день треба пройти, щоб бути в гарній формі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі