четвер, 31 травня 2012 08:00

Перерахунок паперових грошей лікує депресію і біль у спині

Перерахунок паперових грошей лікує депресію і біль у спині
Процес перерахунку заспокоює нерви й підіймає настрій, зменшує больовий шок. ФОТО: Яна ХОДЕНКО

Психотерапевт Наталія Степанова упродовж трьох років лікує своїх пацієнтів від депресії за допомогою грошей. „На сеансах я даю клієнтам пачку грошей, щоб вони їх рахували. Для цього у мене є спеціальні купюри: 2 тисячі доларів, 3000 гривень і тисяча євро. Це в мене такий реквізит. Кому що подобається рахувати".
Перерахунок купюр, за словами пані Наталі, є своєрідним „знеболюючим", хоча, як це не дивно, рівень лікувальної дії не залежить від суми, головне – рахувати. „Коли людина бере до рук гроші, через тактильне відчуття паперових купюр та нервовий імпульс підвищується відчуття власної гідності, самодостатності людини, що позитивно впливає на фізичний стан людини, зменшує тиск у головному мозку і, таким чином, позбавляє від головного болю", – каже психотерапевт із 20-річним досвідом.

Досвід „лікувати грошима" пані Наталя перейняла від своїх італійських колег. „Вперше я побачила на майстер-класі у Італії такий метод лікування. Не повірила у його ефект – доки не перевірила на собі. Коли ж побачила, що метод таки-працює, почала активно його застосовувати на своїх пацієнтах, – розповідає пані Наталя. І додає: – На своїх сеансах психотерапії я даю в руки пацієнтам гроші і пропоную їх не тільки рахувати, а й перекладати із руки в руку або мінятись купюрами один з одним".

Найкраще лікує від депресії „грошовий дощ". Лікувальний ефект полягає в тому, що пацієнтам дають до рук купюри (обов'язково, щоб вони були справжніми), а потім пропонують підкинути їх і збирати, купаючись, так би мовити, у грошах. Результати таких сеансів, за словами пані Наталі, показали, що у 90% випадків „грошові сеанси" позбавляють від депресії за 1-2 дні. 

Масаж з грошима позбавляє від болю у спині. "Не так давно я проводжу комплексні сеанси від болю в спині. Я перейняла цей досвід у німців, які довели: якщо масаж чергувати з перерахунком грошей, то паперові купюри значно краще знімають болі у спині, ніж таблетки і мазі. І це дійсно працює. Я закінчила курси масажу – тепер роблю масаж з грішми. Ефект вражає",  – переконує пані Наталя.

Гроші роблять людей щасливими. Англійські вчені довели, що перерахунок готівки призводить до того, що в організмі людини активно виробляються ендорфіни – гормони щастя. Причому „лікувальний ефект" наступає не тому, що грошей багато, а тому, що сам процес їх перерахунку заспокоює нерви й підіймає настрій, що зменшує больовий шок.

Психотерапевт Наталія Степанова вважає, що "лікувальний ефект" гроші мають навіть тоді, коли людина просто тримає гроші в руках – це додає їй впевненості і стимулює до виконання роботи. Італійські вчені навіть припускаються думки, що чим частіше на роботі видають зарплату (хоч і невеликими сумами), тим краще працює людина, адже вона частіше тримає гроші в руках.

"Рахувати гроші дуже корисно навіть дітям, адже кишенькові гроші допомагають дитині не тільки дорослішати, а й відчувати себе більш самостійним. Якщо ж дитина змалечку не тримає грошей в руках – це уповільнює її розвиток, робить жадібною та невпевненою у собі", – розповідає психотерапевт Наталія Степанова. І радить: – Щодня рахуйте гроші у своєму гаманці.

Зараз ви читаєте новину «Перерахунок паперових грошей лікує депресію і біль у спині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі