понеділок, 31 травня 2021 13:32

Набридливі чорні цятки на обличчі можна здолати в домашніх умовах

Набридливі чорні цятки на обличчі можна здолати в домашніх умовах
Якщо користуватись неправильною косметикою, то шкіра буде недостатньо очищуватись. Фото: pixabay

Чорні цятки на обличчі ще називають відкритими комедонами.

Утворюються в момент, коли пори закупорюються сумішшю шкірного сала та ороговілих клітин шкіри, розповів косметолог Станіслав Арканніков в Instagram.

Чорні крапки можуть з'являтися з різних причин. Одна із них - генетична. Якщо розширені пори дістались у спадок, то звузити їх повністю не вийде, лише на певний час. Ще одна причина - гормональна. Під час статевого дозрівання через гормональний стрибок виділяється більше шкірного сала. Через це з'являються вугрі й чорні цятки, акне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба їсти для балансу гормонів

Неправильне харчування також є чинником, що може бути причиною чорних цяток на обличчі. Науковці помічають, що загострення проблем зі шкірою часто трапляється, якщо в раціоні з'явилися: жирні страви, шоколад, молоко і жирні молочні продукти, вуглеводи, цукор.⠀

Якщо користуватися неправильною косметикою, то шкіра буде недостатньо очищуватися. Також вона стане періодично відлущуватися. Користуватися занадто жирними та щільними кремами в теплу пору року також не варто.

Попередити такі проблеми можна й простими методами в домашніх умовах. Радять умиватися двічі на день. Не можна забувати про вмивання зранку, тому що в цей час максимально виділяється шкірне сало. Треба позбутися косметики, через яку раніше утворювалися чорні цятки. Звузити пори можна спиртом і спиртовмісними розчинами. Часто використовувати спирт не потрібно, тому що він сушить шкіру, а це спричиняє її старіння. Натомість можна активно користуватися пілінгами для домашнього догляду з мигдалевою кислотою.

Також є різновиди процедур у косметолога, щоб позбутися чорних цяток. Але класичні мануальні чищення обличчя від чорних цяток є небезпечними. Сучасні технології - це нетравматичні чищення з використанням хімічних пілінгів і спеціальних приладів. Найкращий пілінг, який робить чорні цятки м'якими, а в деяких випадках узагалі розчиняє та знищує їх, це піровиноградний пілінг. Після нього пори настільки сильно звужуються, що самі вичавлюють розм'якшені комедони назовні. Косметолог їх лише легко забирає зі шкіри без травм для неї.

Новаторства в косметології не завжди можуть бути корисні для здоров'я та підходити всім. Про деякі нові корисні процедури варто дізнатись якомога більше інформації. Одна із новинок - Clean Beauty. Не всі органічні компоненти корисні, а синтетичні - шкідливі. Саме такий підхід в концепції Clean Beauty. Головне - це безпечний склад, екологічна упакова та етичний підхід до розроблення й тестування засобів.

Зараз ви читаєте новину «Набридливі чорні цятки на обличчі можна здолати в домашніх умовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі