неділя, 30 травня 2021 23:46

Що треба їсти для балансу гормонів

Що треба їсти для балансу гормонів
Горіхи також варто додати у раціон, тому що вони необхідні для нормальної роботи мозку і травної системи. Фото: pixabay

На фізичному і душевному стані людини може позначитись гормональний збій.

Є продукти, додавши які у щоденний раціон, покращиться стан гормонів і самопочуття загалом, пише inmyroom.

Стежити за гормонами важливо у будь-якому віці. Чим корисніше їжа, тим легше людина сприйматиме стрес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спростували міфи про вуглеводи під час схуднення

Одними з таких продуктів є шпинат і броколі. Листові овочі відповідають за вироблення жіночого гормону краси і молодості, естрогену, а також нормалізовують менструальний цикл. Для хорошого самопочуття варто додати капустяні продукти у раціон: на день достатньо жмені брюссельської капусти, шпинату або броколі.

Кіноа має в своєму складі корисні вуглеводи, які сприяють нормалізації інсуліну і андрогенів. Корисне при схудненні, тому що багате білками і клітковиною.

Горіхи також варто додати у раціон, тому що вони необхідні для нормальної роботи мозку і травної системи. Завдяки великому вмісту жирів, білків і вітамінів вони легко втамовують голод, тому ідеальні для перекусу. Деякі з них також впливають на ендокринну систему. Наприклад, мигдаль контролює рівень холестерину.

Головна перевага трав і спецій у тому, що мають високий вміст антиоксидантів. Шавлія сприятливо впливає на жіночу репродуктивну функцію, а також впливає на центральну нервову систему. Куркума знижує рівень кортизолу, тим самим зменшуючи стрес, а кориця корисна дівчатам в період ПМС.

Дієта з високим вмістом овочів і фруктів може ефективно боротись зі стресом. Цьому сприяють корисні речовини, які є в рослинних продуктах. Науковці провели спеціальний експеримент, щоб виявити кореляцію між дієтою і рівнем стресу. У дослідженні взяли участь більш ніж 8,5 тис. австралійців 25-90 років.



Зараз ви читаєте новину «Що треба їсти для балансу гормонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі