середа, 26 травня 2021 18:00

Найкращий продукт, щоб схуднути та покращити травлення

Найкращий продукт, щоб схуднути та покращити травлення
Авокадо багатий вітамінами і мінералами, особливо калієм, якого більше, ніж у банані. Фото: pixabay

Щоб робота шлунку покращилась, варто їсти більше авокадо.

Цей продукт також допомагає втрачати вагу, розповіла дієтологиня Олена Кален.

За її словами, на 100 г плоду припадає 214 калорій. Також авокадо містить багато клітковини, яка сприяє нормальній роботі шлунку та кишечника, прискоренню метаболізму, підтримці гормонального фону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спростували міфи про вуглеводи під час схуднення

За словами фахівчині, авокадо багатий вітамінами й мінералами, особливо калієм, якого більше, ніж у банані. Продукт сприяє зменшенню запалень, посилює імунітету і зменшує ймовірність артриту. Він містить антиоксиданти, відповідальні за зниження ваги та омолодження організму.

Особливо цінний авокадо корисними поліненасиченими жирами, що знижують рівень холестерину в крові. Він калорійний, але його рекомендують для дієтичного харчування та людям із діабетом, тому що не містить цукру і шкідливих жирів. Натомість має багато фолієвої кислоти, що збільшує серотонін - гормон, що сприяє відновленню емоційної рівноваги.

Дослідження показали, що вживання авокадо сприяє збалансуванню показників крові. Авокадо знижує рівень "поганого" холестерину до 20% і підвищує "хороший" на 1%, а також нормалізує тригліцериди в крові.

Зараз ви читаєте новину «Найкращий продукт, щоб схуднути та покращити травлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі