понеділок, 12 листопада 2012 17:38

Обличчя чистять кораловими колючками

Обличчя чистять кораловими колючками
Фото: gazeta.ua

У вінничанки 27-річної Олесі Кондратюк восени на обличчі з'явились прищі. До цього у неї була чиста шкіра. Їй зробили механічні очищення та пілінг. Через два тижні вона мала обличчя без прищів.

"Восени, як тільки стало холодно, у мене на обличчі ні з того, ні з сього з'явились прищики-гнійнічки",- каже Олеся.

Косметолог порекомендувала зробити очищувальний комплекс процедур.

"Сказала, що в міжсезоння, коли відбувається різка зміна погоди, у жінок таке часто буває" - говорить.

У складі шкіри обличчя є сальні залози, які, внаслідок погодних, гормональних і вікових порушень починають виробляти більше підшкірного жиру, ніж необхідно.

"В даному випадку через різкий перепад температури з тепла на холод. Але це може виникнути,  якщо жінка рідко або ніколи не очищає належним чином шкіру. Внаслідок цього забруднюються пори на обличчі надлишковим салом, - каже лікар-косметолог 28-річна Тетяна Алімова із Вінниці. – Через пори шкіра виділяє піт та забруднення. А якщо пори закриті жиром, потом, брудом, омертвілими клітинами, то шкіра перестає дихати. В результаті виникають гнійникові червоні прищі".

Наступного дня Олеся прийшла до лікаря на механічну чистку обличчя. Спочатку лікар нанесла на шкіру очищуюче крем-мило.

"Це потрібно для очищення шкіри від бруду, - пояснює лікар. - Знімаємо крем-мило із обличчя вологими серветками. Далі наношу скраб і чекаю пару хвилин, щоб він підсох. Скраб видаляє надлишок жиру із пор та мертві клітини з поверхні шкіри".

Змиває скраб серветками, змоченими у холодній воді. Так само робить із кожним новим нанесенням косметичного засобу. Бере у руки тоненький пензлик та наносить на шкіру зігріваючий лосьон.

"Побільше наношу його на ділянки, вражені прищами. Зігріваючий лосьон очищає, пом'якшує шкіру і відкриває пори, - пояснює Тетяна Миколаївна. Бере у руки по серветці і прикладає до прищів. – Так видавлюю кожен прищик".

На очищене обличчя косметолог наносить по черзі лосьон на основі фруктових кислот, який сприяє відновленню шкіри та захищає від мікробів. Потім ватний диск мочить у освітлюючому лосьоні та протирає шкіру.

"Він допомагає позбутися слідів від прищів, освітлює шкіру, знімає запалення. Для звуження пор та для рівного кольору обличчя наношу томатну маску на 15 хвилин," - Алімова розприділяє по обличчю широким пензликом масу білого кольору.

Останню наносить прозору із коричневими краплинами очищуючу маску з екстрактом кориці для остаточного видалення зі шкіри бактерій і бруду. Процедура займає годину.

"Трохи боляче було лише, коли чавили прищі, а все інше навіть приємно. Прищики присохли зразу, на них утворились кірочки і наступного дня вони самі відпали. Шкіра була червоною, але за три дні все зникло. Прищів вже не було, тільки трохи було видно плями від них", - згадує жінка.

Через тиждень Кондратюк прийшла на пілінг.

"Пілінг - це видалення верхнього шару, а саме омертвілих клітин, які шкодять гарному вигляду обличчя. Він допомагає оздоровити, очистити, підтягнути і омолодити шкіру," - каже косметолог та очищує обличчя крем-милом.

"У скрабі є малесенькі корали-колючки, які проникають в клітини шкіри і доставляють в них живильні речовини, - розповідає Алімова та масажує обличчя змащене темно-зеленого кольору кораловим скрабом. - Оскільки він підсилює прилив крові до шкіри, то дає відчуття сильного тепла. Скраб глибоко очищує пори, видаляє  омертвілі клітини, сліди від прищів, шрами, пігментні плями та веснянки."

Очищує скрабом 5 хвилин. Наносить на очищене обличчя заспокійливу маску та залишає на 10 хвилин.

"Пілінг ще називають міні-пластичною операцією. Шкіра ніби оновлюється. Від коралових колючок вона отримала невеличку травму, бо її добре пошліфували, але це їй тільки на користь. Одразу ж наношу заспокійливу маску."

Для захисту, заспокоєння, підвищення еластичності шкіри та зменшення зморшок косметолог наносить спочатку спеціальні гель, потім тональний крем. Сеанс пілінгу тривав півгодини.

"Дуже боляче, коли обробляли кораловим скрабом. Це наче тебе деруть мілко порізаним склом, - каже Олеся. – Перші три дні вся шкіра червона була, наче обпалена, потім затягнуло все тонесенькою плівочкою. Наступного дня вона потріскала і почала шматками відпадати. По вулиці ходила, замотавши лице хустинкою."

За тиждень у Кондратюк стала чиста, гладенька, м'яка шкіра.

"Наче у маленької дитини – ніжна, приємна на дотик, свіжого та здорового кольору. Трохи боляче, але результат того вартий,"- каже Олеся.

Загальна вартість процедур складає 360 гривень. Косметолог порадила Олесі щодня вмиватись очищуючим гелем та зволожувати шкіру кремом.

 

Зараз ви читаєте новину «Обличчя чистять кораловими колючками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі