понеділок, 29 вересня 2008 17:11

Пігментні плями протирають відваром петрушки

Вагітним шкідливі косметичні чистки обличчя й припікання азотом — кріотерапія. Косметологи радять робити маски з натуральних продуктів.

— Я і до вагітності надавала перевагу натуральним продуктам, — каже Ольга Михайленко, 31 рік, із міста Житомир. — Коли під час вагітності за другою дитиною почала лущитися шкіра обличчя, змішувала терту сиру картоплю з пшеничним борошном у пропорції один до одного. Наносила суміш товстим шаром на обличчя і тримала 20 хвилин.

Відбілює шкіру й стягує пори маска з яєчного білка і 10 крапель лимонного соку. Її наносять на 5 хв. Для жирної шкіри корисна маска з квашеної капусти. Аплікація зі шматочків огірка освіжає шкіру.

— Щоб підживити проблемну шкіру, її змащують жовтком перепелиного яйця. Прозору плівку треба змити за дві години, — радить Ольга.

Маску жінка робить за прохолодної погоди принаймні раз на тиждень. Шкіра не пересихає.

— У мене під час вагітності почали з"являтись пігментні плями, — згадує киянка Лілія Тимошик, 27 років. — Лікар пояснила, що це хлоазми — "маски вагітності", найчастіше виникають улітку і на початку осені. Порадила користуватися сонцезахисним спреєм або кремом. А ще порадила не перейматися. Мовляв, усе минеться з народженням дитини.

Для висвітлення плям бабуся порадила жінці двічі на день протирати шкіру міцним відваром петрушки з лимонним соком. Для сухої шкіри сік петрушки змішують зі сметаною. Для жирної — із молоком. Наносять на 15 хв.

Зараз ви читаєте новину «Пігментні плями протирають відваром петрушки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі