Рукола - це пряна трава з корисними властивостями, яка може додати смаку й аромату овочам.
Але її можна їсти не всім людям, декому варто відмовитися, пише zelv.
У людей іноді може бути алергія на руколу. Проявляється як спазм у горлі, набряк слизової, порушення травлення, спазм у шлунку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порадили коктейль для ефективного схуднення
Забагато щавлевої кислоти в листі руколи може утворити ниркові камені у схильних до такої хвороби. Також може загостритися хронічна сечокам'яна хвороба. Кальцій, що міститься в руколі, покращує роботу нирок. Але відмовлятися повністю від руколи не варто. Можна обмежити її споживання.
Багато їсти руколи не можна в таких випадках:
- захворювання печінки;
- дискінезія жовчовивідних шляхів;
- коліт;
- подагра;
- гастрит із підвищеною кислотністю;
- серйозні порушення функціонування щитоподібної залози;
- аутоімунні захворювання.
Рукола містить багато вітаміну К, через який більше згортається кров, тому її не можна їсти тим, хто п'є ліки для розрідження крові.
У спеку пити каву не варто, бо це завдасть шкоди здоров'ю. За температури +28°C і вище тіло людини починає активно втрачати вологу. Кава - сечогінний напій, який призводить до зневоднення організму. Тому кофеїн не підбадьорить, а навпаки, можна відчути апатію та сонливість.
Коментарі