середа, 09 червня 2021 18:00

Кому не можна їсти руколу

Кому не можна їсти руколу
Рукола містить багато вітаміну К, через який більше згортається кров, тому її не можна їсти тим, хто п'є ліки, які розріджують кров. Фото: pixabay

Рукола - це пряна трава з корисними властивостями, яка може додати смаку й аромату овочам.

Але її можна їсти не всім людям, декому варто відмовитися, пише zelv.

У людей іноді може бути алергія на руколу. Проявляється як спазм у горлі, набряк слизової, порушення травлення, спазм у шлунку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порадили коктейль для ефективного схуднення

Забагато щавлевої кислоти в листі руколи може утворити ниркові камені у схильних до такої хвороби. Також може загостритися хронічна сечокам'яна хвороба. Кальцій, що міститься в руколі, покращує роботу нирок. Але відмовлятися повністю від руколи не варто. Можна обмежити її споживання.

Багато їсти руколи не можна в таких випадках:

- захворювання печінки;

- дискінезія жовчовивідних шляхів;

- коліт;

- подагра;

- гастрит із підвищеною кислотністю;

- серйозні порушення функціонування щитоподібної залози;

- аутоімунні захворювання.

Рукола містить багато вітаміну К, через який більше згортається кров, тому її не можна їсти тим, хто п'є ліки для розрідження крові.

У спеку пити каву не варто, бо це завдасть шкоди здоров'ю. За температури +28°C і вище тіло людини починає активно втрачати вологу. Кава - сечогінний напій, який призводить до зневоднення організму. Тому кофеїн не підбадьорить, а навпаки, можна відчути апатію та сонливість.

Зараз ви читаєте новину «Кому не можна їсти руколу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі