понеділок, 10 травня 2021 23:46

Фахівці розповіли правду про калорійність їжі

Фахівці розповіли правду про калорійність їжі
Калорії потрібно рахувати і не сподіватись, що бургери можна компенсувати фруктами. Фото: pixabay

Одним з найпопулярніших способів позбутись зайвих кілограмів є дієта.

Часто способи харчування знаходять в інтернеті, пише "Голос".

За словами дієтологів, концепція негативної калорійності не працює так само, як і зміна в системі харчування. Захоплення низькокалорійними дієтами приносить більше шкоди, ніж користі. Популярні дієти часто є оманливими, тому що легкий спосіб схуднення не гарантує швидкого результату в реальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила, як позбутися жиру на ногах

Наприклад, один грейпфрут на день не залагодить шкоду від подвійного чизбургера і картоплі-фрі. Теорії негативної калорійністю не існує, тому всі модні поради щодо застосування препаратів, які знижують калорії і сприяють швидкій втраті ваги - це обман.

Лікарка-дієтологиня Ольга Шмельова каже, що швидкого схуднення не буває, тому краще вибрати для себе таку дієту, яка протягом довгого часу зможе підтримувати організм в потрібній формі. За її словами, одні з наймодніших дієт - це кетогенна або Дюка. Вони непогані, але даних щодо їхнього медичного застосування поки немає.

Деякі вчені в пошуках препаратів для схуднення проводять експерименти над уже давно відомими ліками.

Фрукти - це джерело вітамінів та інших корисних для організму елементів. Але є деякі, котрі не варто їсти зранку, бо нашкодять організму. Одним із різновидів таких фруктів є банани. Фахівці радять відмовитися від вживання їх зранку, тому що вони містять багато магнію й калію. Якщо їх вживати на голодний шлунок, то вони швидко засвоюються і призводять до великого навантаження на серцево-судинну систему.

Зараз ви читаєте новину «Фахівці розповіли правду про калорійність їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі