понеділок, 15 березня 2021 12:45

Домашнє фарбування волосся: які помилки роблять найчастіше

Домашнє фарбування волосся: які помилки роблять найчастіше
Освітлювати волосся за допомогою професійного окислювача теж немає позитивного впливу. Фото: pixabay

В процесі фарбування і мелірування волосся вдома часто припускаються помилок.

Через це волосся псується, або результат фарбування негарний і неякісний, пише theLime.

Однією з помилок є те, що не роблять пробного фарбування, яке треба, щоб перевірити, чи немає алергії на фарбу. Слід трохи розчину нанести на невелику ділянку шкіри на внутрішньому згині ліктя на 45 хвилин, а потім змити і поспостерігати протягом декількох днів. Також треба спробувати, щоб переконатися, що пасує колір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке справжня краса і які звички її вбивають

В день фарбування не варто мити голову, тому що себум, який утворюється на шкірі, захищає її від шкідливого впливу фарби. Не слід навіть мочити волосся – інакше частина фарби буде розтікатися і колір вийде нерівномірним. Спеціалісти після фарбування не рекомендують часто мити голову, а також використовувати шампуні від лупи, щоб не змити пігмент. Використовуючи засоби для укладання, їх обов'язково необхідно змити перед фарбуванням, інакше фарба може не подіяти. Тому краще помити голову ввечері, а наступного дня фарбувати волосся.

Освітлювати волосся за допомогою професійного окислювача теж немає позитивного впливу. Неправильне використання може спричинити опік, алергію, чи зіпсувати волосся.
Тримати фарбу на волоссі довше необхідного часу ще одна з поширених помилок. Залишаючи фарбу довше необхідного часу, може дуже нашкодити волоссю.

Фарбуючи волосся, не можна використовувати металеві гребінці, шпильки та інші предмети з металу, оскільки він окислюється і вступає в реакцію з фарбою. Тому можна отримати найнесподіваніший результат. Найкраще взяти гребінець з пластика, кераміки або дерева.

У період зміни сезонів загострюється проблема випадіння волосся. Цьому може запобігти їжа, яка містить багато мікроелементів і також покращує стан волосся загалом, запобігає ламкості. Переважно волосся випадає через неправильне харчування та переходи на всілякі дієти, що спричиняють дефіцит корисних речовин. Є 2 основні елементи, які треба додати в раціон, щоб стан покращився.

Зараз ви читаєте новину «Домашнє фарбування волосся: які помилки роблять найчастіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі