вівторок, 10 липня 2012 17:16

Ангіну лікують відваром буряка

Ангіну лікують відваром буряка
Буряком здавна лікували інфекціні запалення. Фото: yak-prosto.com

Черкащанка Ольга Радзієвська на морі у Криму підхопила ангіну.

"На пляжі сюди-туди носять то холодне пиво, то газовану воду з льодом. – розповідає жінка. – Брали спеціально з льодом, бо під сонцем за кілька годин вона нагрівається. Ото й сьорбнула відразу холодної води. А на ранок стало горло боліти. Я була шокована – заплатити кошти за путівку, аби весь тиждень з ангіною провалятися. Ще й до аптеки далеко йти".

Господиня, у котрої Ольга з чоловіком винаймали кімнату, порадила лікувати горло відваром звичайного столового буряка.

"Виділили нам з господарських запасів два середніх бурячки, - розказує жінка. – Я їх вимила, почистила від шкірки. Один відразу залила водою й варила до тих пір, поки м'яким не став. Відваром від бурячка полоскала горло. Зранку десь до обіду разів з 10 встигла прополоснути. Потім зварила наступний бурячок. Полоскала горло до вечора. А на ранок горло було в порядку – від болю і сліду не лишилося. Господиня пояснила нам, що це старовинний татарський рецепт. Я й собі взяла те на замітку. Бо вилікувалася і без хімії, і набагато швидше, ніж з усіма спреями й пігулками".

Зараз ви читаєте новину «Ангіну лікують відваром буряка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі