понеділок, 03 березня 2008 14:13

Ангіна та дифтерія мають схожі симптоми

Підкажіть, яка різниця між дифтерією й ангіною. Спочатку в сина виявили ангіну, а через деякий час сказали, що то дифтерія.

Запитує Алла Данилівна з м. Хорол Полтавської обл.


Відповідає Дмитро Беженар, 59 років, дільничний лікар-терапевт поліклініки N2 Шевченківського району Києва.

— Обидві недуги вражають горло. Виникає біль, важко ковтати, тримається температура, набрякає горло, є наліт на мигдалинах. Тому ці хвороби часто плутають. Але при дифтерії наліт брудного кольору, на мигдалинах утворюється плівка, людина почувається, наче отруїлася. У домашніх умовах розрізнити недуги важко. У перші три дні обидві хвороби проявляються майже однаково. Точний діагноз має ставити отоларинголог. Він візьме мазок, щоб визначити збудник.

Ангіна — це різновид гострого запалення мигдалин. Зазвичай хворому важко ковтати. При гнійній формі недуга може дати ускладнення на кісткову систему.

Дифтерія — гостра інфекція. На мигдалинах, окрім нальоту, утворюється плівка, яка розростається, перекриває горло, тому хворому важко дихати. Бактерії, що розмножуються, виділяють токсин, який дає ускладнення на серцево-судинну та нервову системи.

Зараз ви читаєте новину «Ангіна та дифтерія мають схожі симптоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі