понеділок, 05 квітня 2021 23:46

Які небезпеки несуть організму субпродукти

Які небезпеки несуть організму субпродукти
Деякі субпродукти небезпечні для організму людини. Фото: pixabay

Багато смачних страв можна приготувати з печінки, сердечок і шлуночків.

Деякі з цих субпродуктів можуть становити небезпеку, а є й такі, які не можна їсти взагалі, розповіла дієтологиня Наталія Ківа.

"Субпродукти це фільтри, які накопичують шкідливі речовини, такі як свинець, ртуть, кадмій і інші отрути і токсини. А також, велику кількість холестерину. Що може привести до утворення холестеринових бляшок і закупорки судин", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 основних правила, щоб приготувати корисний салат

За словами спеціалістки, крім холестерину, небезпечна ще й пуринова кислота, яка стимулює синтез сечової кислоти в організмі. Це призводить до розвитку подагри. Куряча печінка містить протеїни, які викликають алергію, особливо у маленьких дітей. Ще її не можна їсти людям з хронічними захворюваннями нирок.

Існують також чисті субпродукти, які можна їсти: серце, язик, шлуночки птиці. Їх рекомендують додавати до раціону дітей, вагітних жінок, хворих на анемію.

Овочі за своїм складом мають багато корисних речовин і мало калорій. Ці види продуктів підходять людям, котрі худнуть. За словами дієтологів, деякі овочі шкодять зниженню ваги. Якщо їх їсти багато, то можна навпаки поправитись. Серед цих продуктів є 3 основні: морква, буряк та горох.



Зараз ви читаєте новину «Які небезпеки несуть організму субпродукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі