пʼятниця, 02 квітня 2021 17:01

4 основних правила, щоб приготувати корисний салат

4 основних правила, щоб приготувати корисний салат
Перша засада ідеального салату – наповнити його всіма базовими смаками. Фото: pixabay

З початком сезону зелені на здорові салати треба переходити правильно.

Існують головні принципи приготування корисної страви, розповіла дієтологиня Тетяна Лакуста.

За її слова, перша засада ідеального салату – наповнити його всіма базовими смаками. Серед них має бути кислий. Можна вичавити лайм, або лимон. З вітаміном С біодоступність мінералів з листової зелені стає набагато вищою.Солений смак забезпечить сіль, або соєвий соус у заправці. Солодких ноток додасть кукурудза, лохина, чорна смородина, чорниця. Жменя ягід доповнить смаком, а антоціани позитивно вплинуть на пам'ять. Гострота виникне, якщо додати часниково-оливкову олію до лимонного соку.
М'ясний смак забезпечить сир, креветки, риба і відварене м'ясо птиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Популярні звички після їди шкодять організму

2-ге правило салатів для зайнятих людей. Їх можна готувати раз на 2 дні. Головне, щоб стояли в холодильнику без заправки та накриті кришкою. Вниз треба укладати продукти, які не мнуться, а зверху зелень. Шматки мають бути нарізані великими.

3-й принцип – різноманітність. Для основи треба вибрати комбінацію з 2 листових салатів. Що темніші вони будуть, то корисніші. Наприклад, шпинат + кейл, мангольд + рукола.

Важливий елемент - аромат. Тому слід додати зелені - петрушка, кінза, базилік. У них багато ефірних олій, що позитивно вплине на мікробіоту кишечника.

Одним з початкових кроків у правильному харчуванні є заміна шкідливих продуктів у раціоні на корисніші. Іноді трапляється, що людям так подобаються замінені продукти, що вони більше не захоплюються шкідливими. Водночас це зовсім не ознака того, що треба себе змушувати та відмовитись від смаколиків раз і назавжди.



Зараз ви читаєте новину «4 основних правила, щоб приготувати корисний салат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі