вівторок, 16 червня 2020 14:53

За ввезення електрокарів доведеться платити більше

За ввезення електрокарів доведеться платити більше
Електрокари вартуватимуть дорожче за рахунок податків. Фото: autobild.ua

Сьогодні за вживані електромобілі, які ввозяться в Україну, майже не треба платити податок. На них немає ПДВ та мита, а акциз обходиться в символічну суму.

За новим законопроєктом "Про митний тариф", який прийняла Верховна Рада України, з 1 липня 2020 року класифікація електрокарів відбуватиметься не за окремим кодом (8703 90 10 10). Тепер застосовуватимуть коди для нових (8703 80 10 10) та старих (8703 80 90 10) авто, що зробить неможливим подальше використання пільги щодо звільнення від сплати ПДВ, повідомили в Auto24.

Раніше власників електрокарів звільнили від ПДВ та мита до 31 грудня 2022 року. Акцизний податок розраховувався відповідно до ємності акумулятора і складав 1 євро за кіловат.

Також водії електрокарів не платять за користування дорогами, адже дорожній збір включено у вартість пального, яке їм не потрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представили оновлений Lexus: що змінили і коли модель надійде у продаж

Японська автомобільна компанія Nissan представила четверте покоління популярного кросовера X-Trail.

Спереду авто нагадує Nissan Juke. Йому збільшили V-подібну решітку радіатора і зробили багаторівневі світлодіодні фари з розширеною областю освітлення, а колісні арки стали розширенішими.

Зараз ви читаєте новину «За ввезення електрокарів доведеться платити більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі