вівторок, 25 червня 2013 16:40

У Renault побудували тихохідний електрофургон
7

Фото: Фото: renault.com

Компанія Renault представила комерційну версію свого компактного електрокара Twizy, призначену для внутрішньоміських перевезень на невеликі відстані. Судячи з усього, електричний "фургон" возитиме аж ніяк не термінові вантажі: його базова версія оснащується лише 5-сильним двигуном.

Renault Twizy Cargo розроблений спільними зусиллями інженерів Renault і спортивного підрозділу Sport Technologies. Правда, роль останнього не уточнюється, оскільки основні доопрацювання звелися до пристосування виключно компактного кузова до перевезення вантажів. Twizy позбувся заднього сидіння, завдяки чому багажне відділення вдалося збільшити до 180 л. Вантажопідйомність комерційної версії позначена на рівні в 75 кілограмів. Крім цього, електрокар забезпечили повноцінною водонепроникною кришкою багажника, що відкривається на 90 градусів.

Силових агрегатів перетворення Twizy в Twizy Cargo не торкнулося. Комерційна модифікація також пропонуватиметься з двома двигунами - 5 - і 17-сильним. У першому випадку "фургон" зможе розігнатися до 45 км/год, у другому максимальна швидкість електромобіля може досягати 80 км/год. Утім, в Renault вважають основними достоїнствами новинки її компактність, здатність до парковці практично де завгодно і привертає увагу дизайн.

Ціна Renault Twizy Cargo стартує з позначки в 8080 євро за базову версію і від 8780 - за потужнішу.

Зараз ви читаєте новину «У Renault побудували тихохідний електрофургон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі