середа, 22 травня 2024 15:13

Паркувальникам заборонять затримувати авто

Паркувальникам заборонять затримувати авто
Під час воєнного стану затримувати авто зможуть лише поліцейські. Фото: Pexels

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, який забороняє інспекторам з паркування під час воєнного стану тимчасово затримувати авто шляхом доставки для зберігання на спеціальний майданчик.

Документ підтримали 234 депутати, написав народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Повноваження затримувати авто буде лише у Національної поліції.

"Прийняття акта врегулює питання тимчасового затримання авто, зокрема, під час повітряної тривоги, та дозволить зберегти життя водіїв, які змушені швидко залишати авто для пошуку укриття, порушуючи правила зупинки або стоянки", - йдеться у пояснювальній записці до проєкту.

Там вказали, що під час повітряної тривоги водії змушені залишати авто та шукати укриття. Вони при цьому часто порушують правила зупинки або стоянки у межах відповідного населеного пункту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила паркування стали жорсткішими

"В такому разі, з етичної та моральної точки зору неприпустимо вимагати від водіїв не порушувати правила зупинки або стоянки, адже в першу чергу вони повинні піклуватися про власне життя та здоров'я, а не про дотримання Правил дорожнього руху", - пишуть автори законопроєкту.

За статистикою, за рік дії воєнного стану кількість випадків тимчасового затримання транспортних засобів зросла. Такі затримання часто відбуваються навіть без законних підстав.

Під час повітряної тривоги важливо дотримуватись правил поведінки. В першу чергу треба якнайшвидше пройти до найближчого укриття.

Не залишайтеся в транспорті. Треба вийти, відбігти якомога далі від дороги й там знайти можливе укриття. Не ховайтесь у під'їздах, під арками на сходових майданчиках, у підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки, автозаправних станцій.

Зараз ви читаєте новину «Паркувальникам заборонять затримувати авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі