середа, 02 травня 2018 19:16

Море хрому і величезні крила - на фестивалі OldCarLand показали дивовижний Cadillac De Ville
27

Фото: Олена Капнік

Унікальний Cadillac De Ville показали на найбільшому технічному фестивалі України OldCarLand. Він відбувся вихідними у Державному музеї авіації.

Cadillac De Ville - повнорозмірний легковий автомобіль американської фірми Cadillac. Його виробляли з 1959-го по 1993-й у Детройті. Таку версію Cadillac De Ville випускали лише 1959 року. З конвеєра зійшли майже 22 тис. авто. Cadillac на фестиваль привіз Арно Аніер з естонського міста Тирва. Разом з дружиною на автомобілі вони подолали 1,6 тис. км.

Наприкінці 1950-х в Америці була популярна космічна тема. В декорі авто багато хрому. Немає поперечної стійки. Автомобіль має великий кузов - майже 6 м завдовжки. У нього великі гострі задні плавники. На них розташовані подвійні кулеподібні задні ліхтарі. В машині широка решітка радіатора. Здвоєні передні ліхтарі.

Автор: Олена Капнік
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один з найдорожчих "Мерседесів" 50-х показали у Музеї авіації

Для оббивки салону використовували шкіру та дорогий текстиль. Панель приладів - у ракетному стилі.

"Автомобіль випустили в Америці, коли мені виповнилося 10 років. Я побачив машину в одному з американських фільмів і закохався у неї. Мені дуже захотілося мати таке авто. Моя дитяча мрія здійснилася 2007-го. Я після довгих пошуків купив Cadillac в американського фермера зі штату Арізона. У таллінський порт машина прибула контейнером. Подорож тривала два місяці", - розказує Gazeta.ua власник Cadillac De Ville Арно Аніер.

В автомобілі зберігся оригінальний номерний знак і техогляд 2006-го.

Автор: Олена Капнік
 

Авто має 8-циліндровий двигун. Робочий об'єм - 6,4 л. Потужність мотора - 325 к.с. Максимальна швидкість - 180 км/год. Cadillac De Ville оснащений 4-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Має привід на задні колеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цей автомобіль - як бик. Рветься на всіх парах вперед" - на фестивалі ретроавтомобілів показали 400-сильного Thunderbird

Вже понад 11 років Арно разом із дружиною Марет беруть участь у різних виставках.

"У нашому гаражі 22 авто. Це - американські і радянські автомобілі. Cadillac - наше улюблене. Ми побували на фестивалях в Естонії, Литві, Латвії, Білорусі, Німеччині та Росії. Щоб приїхати на виставку в Красноярський край, подолали на автомобілі майже три тисячі кілометрів. В Україну приїхали вперше", - розповідає дружина власника Cadillac De Ville Марет Аніер.

8-й фестиваль ретроавтомобілів OldCarLand розпочався 27 квітня. Тривав 5 днів на території столичного Державного музею авіації. Цього року на свято приїхали більше як 1 тис. старих автомобілів з усієї України. Також завітали на свято автолюбителі з Польщі, Білорусі, Литви, Латвії та Естонії.

Зараз ви читаєте новину «Море хрому і величезні крила - на фестивалі OldCarLand показали дивовижний Cadillac De Ville». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі